PRIJELAZNA FAZA

Što se događa s Fordom? Nakon Mondea, Focusa i Fieste, u prisilnu mirovinu šalju još dva modela

Iako se radi o pet stožernih modela američkog proizvođača, odlazak u mirovinu nije veliko iznenađenje

Ford S-Max i Galaxy

 Ford

‘Ford s ponosom najavljuje najveću transformaciju u povijesti tvrtke koja – barem u Europi – uključuje repozicioniranje na tržištu kao avanturistički brend‘.

Prošlogodišnja najava američkog proizvođača nije otkrila previše detalja, no nakon posljednjih nekoliko poteza - mnogo toga je jasnije.

Prvo je u mirovinu poslan Mondeo, nakon njega Focus i Fiesta, a upravo je potvrđeno da nasljednike u Europi neće dobiti ni modeli S-Max i Galaxy!

Aktualni Galaxy i S-Max proizvode se u tvornici u Valenciji, a njihova proizvodnja prestaje u travnju 2023. jer će ta tvornica biti prenamijenjena za proizvodnju potpuno električnih vozila.

Iako se radi o donedavno pet stožernih modela američkog proizvođača, slanje u prisilnu mirovinu ne predstavlja veliko iznenađenje s obzirom na činjenicu da se Ford trenutno nalazi u tranziciji usred prelaska cjelokupne europske game osobnih vozila na struju, najkasnije do 2030.

image

Ford Focus

Darko Tomaš/CROPIX

Ford će tako lansirati ukupno sedam novih električnih modela do 2024. godine, a ponudu će činiti ​​Puma, dva crossovera izgrađena na Volkswagenovoj MEB platformi i potpuno električne izvedbe modela Transit.

Kako piše Motor1, ako danas želite veliki novi Ford na europskom tržištu, vaše mogućnosti trenutno su ograničene na SUV model Kuga, koji se prodaje s motorima s unutarnjim izgaranjem i hibridnim pogonskim sklopovima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. travanj 2024 22:17