SHUTTERSTOCK
dežurna ordinacija

Bolovi u prsima nakon poroda - može li doći do srčanog oboljenja?

Svatko može imati problema sa srcem, pa i nakon naoko obične gripe

Imam 25 godina i rodila sam prije devet mjeseci. U posljednjih mjesec dana imam strah od srčanih problema i srčanog udara. Imam bolove u mišićima iznad grudi, u vratu i desnoj ruci. Popijem lijek protiv bolova i namažem gelom s mentolom pa bol popusti, ali je i dalje osjećam. EKG je uredan. Može li doći do srčanog oboljenja iako je EKG bio uredan?

  • Mia T., Ogulin

Odgovara mr. dr. Ante Petrušić, internist-kardiolog, dijabetolog i endokrinolog

Uredan EKG odražava trenutno stanje srca i ne definira uvijek kakvo će biti njegovo stanje u budućnosti. Svatko može imati problema sa srcem, pa i nakon naoko obične gripe. Ali, s druge strane, vi ste mladi, nedavno ste rodili i javila vam se zabrinutost za vašu budućnost, a time i za budućnost djeteta. Mislim da je strah neopravdan, a bolovi koje opisujete mogu biti posljedica povećanja dojki, dojenja, držanja i nošenja djeteta i najvjerojatnije ne potječu od srca.

Svoja pitanja šaljite na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.. Odgovore objavljujemo u magazinu Doktor u kući, koji izlazi svaki prvi četvrtak u mjesecu te na našem portalu živim.hr.

Linker
12. travanj 2024 12:34