DRAMATIČNA SNIMKA

Slavni ruski tenk u panici bježao ukrajinskim dronovima, kupola se okretala na sve strane, nije mu bilo spasa!

Rusi tvrde da je T-90M Proboj najnaprednije oklopno vozilo na svijetu

Uništenje ruskog tenka T-90 Proboj

 Screenshot/X

Pripadnici 47. odvojene mehanizirane brigade Oružanih snaga Ukrajine u Doneckoj oblasti uništili su još jedan moderni ruski tenk T-90 Proboj, izvijestila je u subotu na Telegramu udarna jedinica bespilotnih letjelica ove brigade. Rusi tvrde da je ovaj tenk najnaprednije oklopno vozilo na svijetu, prikladno za moderno ratovanje.

Tenk je uništen dok je njegova posada očajnički pokušavala pobjeći ukrajinskim dronovima. U jednom trenutku počeli su okretati kupolu u svim smjerovima pokušavajući se, barem se tako čini, obraniti. Nije objavljena lokacija i vrijeme uništenja tenka, a autentičnost snimke za sada nije neovisno potvrđena.

"Kažu da je jako teško spaliti ‘izvanredan‘ T-90", stoji u objavi. "Pa, naša jedinica je već uništila šest T-90".

Napominje se da je svih šest tenkova uništeno dok su bili u pokretu, od kojih dva s trenutačnom detonacijom, još dva su izgorjela tijekom ponovnog udara, dok dva nisu izgorjela.

"U ovom slučaju, naš kamikaza dron pogodio je motor, zaustavivši tenk. Netko iz susjednih jedinica oštetio je gornji dio kupole, oštetivši optiku za navođenje. Zatim je nekoliko prijateljskih jedinica pokušalo spaliti tenk, ali nisu uspjeli. Dosadilo nam je to gledati pa je jedan od naših pilota (drona) odlučio pokazati majstorsku klasu tako što je precizno pogodio između kupole i trupa", naveli su iz brigade.

Dron je nekoliko sekundi zlokobno oblijetao oko tenka, a onda zadao konačni udarac. Tenk je uništen, a sudbina posade nije poznata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. lipanj 2024 11:35