LEGENDARNI ZAPOVJEDNIK

‘Rat će trajati godinama! Ofenziva Ukrajinaca? Bez obzira što kaže Zelenski, evo što će se dogoditi...‘

Shirreff je komentirao i tvrdnje Volodimira Zelenskog da će Ukrajina pobijediti Rusiju do kraja ove godine

Sir Richard Shirreff

 Petrášek Radek/Čtk/Profimedia/Petrášek Radek/Čtk/profimedia

Bivši zapovjednik NATO-a doveo je u pitanje brzinu kojom zapadne zemlje naoružavaju Ukrajinu - i izjavio da bi zbog takve "hitnosti" Zapada rat u Ukrajini mogao trajati godinama.

Bivši zamjenik vrhovnog zapovjednika savezničkih snaga NATO-a, Sir Richard Shirreff, rekao je za Sky News: "Da su Britanci ili druge zapadnoeuropske zemlje i Amerika dale Ukrajini oružje prije godinu dana, kada je bilo potrebno i hitno, danas ne bi razgovarali o ovome. Rezultat toga je, naravno, da će ukrajinska protuofenziva, kada do iste dođe, zahtijevati snažan napor kako bi se postigao željeni uspjeh. I sumnjam da će taj uspjeh postići odmah u prvoj ofenzivi, vjerojatno ćemo u mjesecima i godinama koje dolaze svjedočiti velikim napadima.

Shirreff je komentirao i tvrdnje Volodimira Zelenskog da će Ukrajina pobijediti Rusiju do kraja ove godine.

"Volio bi da je tako. Bilo bi to briljantno. Ali ratovanje nije jednostavno, stvari nikad ne idu po planu i morate biti spremni na najgori slučaj. Moramo biti spremni za niz ukrajinskih protuofenziva, od kojih će svaka zahtijevati značajnu logistiku, obuku i potporu sa Zapada kako bismo, konačno, postigli ono što želimo učiniti", zaključio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. svibanj 2024 11:53