BEZ IKAKVOG ISKUSTVA

OBJAVLJENA SNIMKA DRAMATIČNOG SLIJETANJA Putnik prizemljio avion nakon što je pilotu pozlilo

Na internetu se pojavila snimka britanskog zrakoplova kojeg je, nakon što je pilotu pozlilo, prošlog tjedna sretno prizemljio jedan od putnika. Slijetanje je zabilježila kamera montirana na helikopter RAF-a i prikazuje dramatično prizemljenje na aerodrom Humberside koje je bio prisiljen izvesti Britanac John Wildey uz pomoć uputa instruktora letenja kojeg je pozvala kontrola leta.

Pilot Cessne letio je prije tjedan dana na području sjeveroistočne Engleske sa samo jednim putnikom, Johnom Wildeyjem, koji mu je prijatelj, kad mu je naglo pozlio, no činjenica da je Wildey uspio prizemiti avion nije mu pomogla jer je, na žalost, preminuo nedugo nakon toga.

"Ulovila me panika i jedina misao koju sam imao na umu je bila da nas spustim na zemlju. Pilot je bio fantastičan čovjek i baš smo se lijepo družili dok smo letjeli tog dana. Pomoć kontrolora leta i instruktora letenja koji mi je davao upute bila je presudna jer me je to malo smirilo i dalo mi samopouzdanje. Sretan sam što sam uspio, no ovih dana razmišljam o svom preminulo prijatelju i pitam se jesam li mu nekako mogao pomoći ili nešto napraviti drugačije, izjavio je Wildey (77).

Iako su mu poznate avionske piste i pilot, nikad nije uzeo ni jedan sat instrukcija. Znalci navode kako je njegov uspjeh u spuštanju aviona na tlo "fenomenalan" i kako je on pravi heroj te priče koja nažalost nema posve sretan završetak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. svibanj 2024 23:30