NAPAD PANIKE

NEVIĐENA DRAMA U BOEINGU 737 'Pilot je javio da padamo, nazvala sam kćer i rekla da ću umrijeti'

Pilot je imao napadaj panike i nesvjesno objavio putnicima kako im nema spasa. Usprkos velikoj panici i suzama, avion je normalno nastavio svoj let

"Dragi putnici, padamo. Imamo problema, avion će pasti", rekao je preko razglasa uspaničeni pilot svom prepunom avionu na putu s Floride. U avionu kompanije Southwest Airlines, model Boeing 737, odmah je zavladala panika.

"Pogledavali smo se i prvo mislili da se netko šali", prepričava Shelley Wills, jedna od putnica s aviona, u razgovoru za američki portal Yahoo . "Ali kad je pilot ponovio da padamo, svi su počeli plakati i paničariti".

Žena pored Shelley zgrabila se za prsa kao da će svake sekunde dobiti infarkt. "Bila sam uvjerena da je gotova", kaže.

Putnici su čuli paniku u pilotovu glasu, prepričavaju, te su zaključili da avionu nema spasa. "Izvadila sam mobitel i napisala poruku kćeri", kaže putnica Grace Stroud u razgovoru za CNN. "Napisala sam joj, Alyssa, volim te. Moj avion se ruši".

No, usprkos velikoj panici i suzama, avion je normalno nastavio svoj let, sletio bez ikakvih problema, čak nije bio dočekan s vatrogasnim vozilima ni hitnom pomoći na pisti, kako je uobičajeno nakon nezgodnih sletanja i poteškoća u zraku. Što se dogodilo?

"Pilot je slučajno aktivirao sustav za razglas", priznala je u priopćenju kompanija Southwest Airlines, inače jedna od najrenomiranijih američkih avionskih kompanija . Naime, avion je uistinu imao tehničkih problema, no oni su vrlo brzo riješeni.

Nagađa se kako da je neimenovani pilot imao napadaj panike i nesvjesno objavio putnicima kako im nema spasa. Očekuju se pravne reakcije uznemirenih putnika, javljaju neki američki mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. svibanj 2024 11:54