STIGLI DOKUMENTI IZ MAĐARSKE

Podravkaši Marinac, Romac i Horvat zadržani u pritvoru

Zagreb, 211009.Vidovcica 10.Policajci dovode Darka Marinca, bivseg predsjednika uprave Podravke, u njegovu kucu nakon sto su ga uhitili.Foto: Boris Kovacev / CROPIX
 Boris Kovačev / CROPIX

Istražni sudac Županijskog suda u Zagrebu Krešimir Devčić odlučio je zadržati u pritvoru osumnjičene u aferi "Spice" - bivšeg predsjednika Uprave Podravke Darka Marinca, bivšeg člana Uprave Saše Romca te suvlasnika Fime Milana Horvata.

Unatoč činjenici da su ispitani svi svjedoci, Devčić je odbio zahtjev da im se ukine pritvor zato što smatra kako još uvijek mogu utjecati na svjedoke te zato što je u međuvremenu stigla dokumentacija iz Mađarske pa će na zahtjev USKOK-a trebati ispitati još desetak svjedoka. Neslužbeno se doznaje kako je riječ o djelatnicima mađarske OTP banke i MOL-a.

Podsjetimo, kredit od 34 milijuna kuna podigli su kod OTP banke, a jamstvo je dao MOL.

Marinac, Romac i Horvat već su, zajedno s predsjednikom Uprave koprivničke tvrtke Zdravkom Šestakom, članom uprave Josipom Pavlovićem i direktorom splitske tvrtke SMS Srđanom Mladinićem, gotovo 4 mjeseca u istražnom zatvoru, pod sumnjom da su Podravku oštetili za 250 milijuna kuna.

Istraga protiv Šestaka proširena je jer je sudjelovao u potpisivanju ugovora kojim Podravka OTP-u povrat kredita od 34 milijuna eura jamči dionicama Ine, a zajedno s direktorom Podravkinog sektora nabave opreme, investicija i investicijskog ulaganja Darkom Korošecom te Nevijom Prlogom, kooperantom Podravke i kumom Damira Polančeca, osumnjičen je za nove pronevjere.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
26. travanj 2024 12:51