PODRAVKAŠI NA SLOBODI

FOTO: Darko Marinac pušten, u pritvoru ostao samo Zdravko Šestak

Na slobodu su izašli osumnjičeni u aferi Podravka - Darko Marinac, Josip Pavlović, Saša Romac i Milan Horvat. Iz zatvora je ranije izašao Srđan Mladinić

ZAGREB - Zdravko Šestak, bivši predsjednik Uprave koprivničke Podravke, jedini je od osumnjičenika u aferi Spice koji i dalje ostaje u pritvoru. Njegove kolege iz Podravke, Darko Marinac, Josip Pavlović i Saša Romac te vlasnik varaždinske Fime Milan Horvat danas su pušteni iz pritvora, a zatvor je već ranije napustio vlasnik SMS-a Srđan Mladinić.

Kako bi pak spriječili njihov bijeg i mogući utjecaj na svjedoke, sve četvorici dana oslobođenih oduzete su putovnice, a uz to im je i izrečena zabrana pristupa i komuniciranja bilo kojem od svjedoka u spomenutoj aferi.

Nakon četveromjesečnog pritvora u Remetincu, jedan od osumnjičenih u aferi Spice, Milan Horvat, stigao je kući. U Varaždinu su ga dočekali obitelj i prijatelji. Horvat je pritvoru vidno smršavio, no, istaknuo je da mu je to bio i cilj.

- Već dugo razmišljam o tome da moram smršaviti pa sam odlučio utrošiti vrijeme provedeno u pritvoru baš za to - rekao je Horvat novinarima pred svojom kućom u Varaždinu. Nije želio komentirati slučaj istaknuvši da ga veseli da je stigao kući.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 23:01