RAT ZA PODRAVKU

Konačno pomirljivi tonovi iz Koprivnice

Ako dođe do promjene vlasničke strukture, važno je samo hoće li novi vlasnik imati senzibilitet za danji razvoj proizvodnje, kaže šef Uprave Miroslav Vitković

KOPRIVNICA - Podravkin menadžment ipak se ne protivi mogućem preuzimanju Podravke i odbacuje bilo kakvu 'koprivničku revoluciju' ako se to dogodi. Lopticu je danas u Koprivnici čvrsto spustio na zemlju predsjednik Uprave Podravke Miroslav Vitković (HSS) koji je s koprivničkim gradonačelnikom Zvonimirom Mršićem (SDP) održao konferenciju za novinare u sjedištu kompanije.

- Nećemo ići na barikade, bile one stvarne ili tek metaforične, u slučaju nečijeg preuzimanja Podravke. Jasno mi je da smo uvijek popularna tema za sve političare, ali jedini način obrane Podravke od bilo kakvih nepovoljnih preuzimanja je rast i razvoj tvrtke - naglasio je Vitković i dodao kako svatko tko želi kupiti Podravku na tržištu ima pravo na to. - Ako dođe do promjene vlasničke strukture važno je samo hoće li novi vlasnik imati senzibilitet za danji razvoj proizvodnje - tumači prvi čovjek kompanije čime neizravno odbacuje i medijsku ofenzivu šefa HSS-a Josipa Friščića koji želi braniti tvrtku od preuzimanja svim sredstvima.

Vitković i Mršić sastali su se u prigodi dodjele deset računala studentima što je zajednički projekt Grada i Podravke. Nakon duljeg vremena to je prvo javno pojavljivanje i prva zajednička suradnja čelnika Koprivnice i koprivničke tvrtke. - Nadam se da je ovo doista nova stranica u odnosima Podravke i Grada jer je riječ o odličnoj sinergiji tvrtke i lokalne zajednice - rekao je Mršić. Napomenuo je kako neko vrijeme nije bilo kvalitetnog komunikacijskog kanala između prehrambene tvrtke i gradskih vlasti u čemu pronalazi i razlog svojevrsnog kraha Podravke.

- Budući da imamo mnogo zajedničkih stvari, logično bi bilo da imamo zajedničke sjednice upravnih tijela kako bismo dogovorili strateške ciljeve - naglašava gradonačelnik. Mršić ističe kako je Podravka sretna što posluje u Koprivnici koja je među najkonkurentnijim gradovima u Hrvatskoj za ulaganje. Primjer za to pronašao je u prošlogodišnjem ulaganju Carlsberg grupe u koprivničku tvornicu. - Priče o malim seoskim političarima padaju u vodu kad tvrtka poput Carlsberga od cijele Europe izabere upravo Koprivnicu kao jedino ulaganje u toj godini - zaključuje Mršić.

Čudno ponašanje OTP-a

Ugovori o depozitu Podravke od 6,2 milijuna eura u mađarskoj OTP banci još nisu stigli na adresu koprivničke prehrambene tvrtke, a prema mišljenju Miroslava Vitkovića, takvo odugovlačenje OTP-a u najmanju je ruku čudno. - Dobili smo poziv za sastanak u Budimpešti s rokom do 25. veljače, međutim uvjetovali smo odlazak u Mađarsku dobivanjem svih ugovora s Podravkom. Trenutno je ugovor u DORH-u, ali ne vidim zašto OTP nije kao naš partner tražene dokumente poslao i Podravki - rekao je Vitković.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. svibanj 2024 15:58