RADNI SASTANAK

Plenković: ‘Proračun za obranu u sljedećoj godini iznosi više od 1,17 milijardi eura‘

Ulaganje u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te izgradnju infrastrukture povećano je za čak 622 posto

Tomo Medved, Andrej Plenković i Davor Božinović

 Vanesa Pandzic/CROPIX

Predsjednik Vlade Andrej Plenković održao je radni sastanak s predstavnicima Ministarstva obrane i izaslanstvom Oružanih snaga RH o daljnjim ulaganjima u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te o unaprjeđenju prava i položaja vojnika koji su u središtu obrambenog sustava.

Nabava oklopnih vozila Bradley i borbenih aviona Rafale ocijenjeni su kao strateški iskoraci i potvrda kontinuiranog osnaživanja svih sastavnica Hrvatske vojske kako bi ona bila još spremnija za ispunjavanje svojih zadaća.

image

Andrej Plenković

Vanesa Pandzic/CROPIX
image

Tomo Medved, Andrej Plenković i Davor Božinović

Vanesa Pandzic/CROPIX

Istaknuto je da proračun za obranu u sljedećoj godini iznosi više od 1,17 milijardi eura, što je u odnosu na 2016. povećanje za 644 milijuna eura, odnosno 122 posto. Ulaganje u opremanje i modernizaciju Hrvatske vojske te izgradnju infrastrukture povećano je za čak 622 posto.

Osim toga, razgovaralo se o izradi i donošenju nove Strategije obrane i novog Dugoročnog plana razvoja Oružanih snaga, temeljnih dokumenata za unaprjeđenje strateškog okvira za provedbu ciljeva i prioriteta na području obrane.

image

Andrej Plenković

Vanesa Pandzic/CROPIX

Premijer Plenković najavio je da će Vlada uskoro donijeti uredbu sa zakonskom snagom kojom će se dobna granica za prestanak vojne službe po sili zakona, za ugovorne vojnike i mornare, sa sadašnjih 45 godina života povećati na 50. Sudionici sastanka ocijenili su da će se time još jednom unaprijediti prava i položaj vojnika koji su u središtu obrambenog sustava, priopćeno je.

Uz predsjednika Vlade, na sastanku su bili potpredsjednik Vlade i ministar obrane Ivan Anušić, potpredsjednik Vlade i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved i potpredsjednik Vlade te ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

image

Ivan Anušić

Vanesa Pandzic/CROPIX
image

Andrej Plenković

Vanesa Pandzic/CROPIX
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 23:03