POČELA NOVA ERA

Milanović došao na Anušićev božićni domjenak, a ranije su sastančili i na Pantovčaku: ‘Ima punu potporu...‘

Ministar Anušić istaknuo je kako je godina na izmaku bila izrazito produktivna

Zoran Milanović i Ivan Anušić

 MORH

Na božićnom domjenku u Ministarstvu obrane RH, čiji je domaćin bio ministar Ivan Anušić nazočio je i predsjednik RH i vrhovni zapovjednik OS RH Zoran Milanović, koji je poručio da Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska imaju svu potporu u vidu projekata opremanja i modernizacije.

Potpredsjednik Vlade RH ministar Anušić istaknuo je kako je godina na izmaku bila izrazito produktivna za Oružane snage Republike Hrvatske, a u kontekstu značajnih iskoraka u opremanju i modernizaciji njezinih sposobnosti.

„Projekti poput opremanja Hrvatskog ratnog zrakoplovstva borbenim avionima Rafale koji nam stižu iduće godine, nabava moćnih helikoptera Black Hawk i borbenih oklopnih vozila Bradley za Hrvatsku kopnenu vojsku, kao i mnogi drugi projekti, pokazuju kako idemo u pravome smjeru te tako nastavljamo i u idućoj godini“, poručio je ministar Anušić na tradicionalnom božićnom domjenku održanom u ponedjeljak, te svim prisutnima zaželio sretan i blagoslovljen Božić te uspješnu 2024., priopćeno je iz MORH-a.

Predsjednik Republike i vrhovni zapovjednik OS RH Milanović rekao je kako Ministarstvo obrane i Hrvatska vojska imaju svu potporu u vidu projekata opremanja i modernizacije, posebice u projektu realizacije obalnih ophodnih brodova te drugih projekata od strateškog interesa i značaja za OSRH.

image

Prijem u MORH-u

MORH

„Godina iza nas bila je izazovna, ali naš zajednički interes ostaje naša Domovina, Domovina kojoj smo vjerni i ostajemo vjerni. U tom duhu želim vama i vašim obiteljima zdravlja, sreće i uspjeha“, poručio je predsjednik Milanović.

Uz okupljene predstavnike Ministarstva obrane i Hrvatske vojske, božićnom prijemu nazočio je i načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj sa suradnicima.

Večernji list u današnjem broju piše da je nakon više od dvije godine, ministar obrane Anušić prošli petak bio i na službenom sastanku s predsjednikom Zoranom Milanovićem u Uredu predsjednika RH na Pantovčaku, što im je potvrđeno iz Vlade i iz Ureda predsjednika RH.

Podsjećanju da bivši ministar obrane Mario Banožić na Pantovčaku nije bio otkako je, suprotno stajalištu predsjednika Milanovića, umirovio zapovjednika predsjedničke Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula. Redoviti sastanci između ministra obrane i predsjednika države koji su se ranije održavali i u vrijeme kohabitacije između različitih političkih opcija na Pantovčaku i u Banskim dvorima, tada su u potpunosti prestali.

No, s Anušićevim preuzimanjem MORH-a većih problema više ne bi trebalo biti, piše Večernji list.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 06:01