PO MNOGIMA NAJMOĆNIJA ŽENA U SANADEROVOJ ERI

Bianca Matković: Moj konačni pad će se dogoditi tek kad mi svećenik to kaže

 Damjan Tadić/CROPIX

Nisam primala 10.000 kuna mjesečno iz “Sanaderova crnog fonda”, niti išta znam o postojanju takvog fonda. Nisam primala luksuzne darove koje je navodno plaćao Mladen Barišić. Nisam saslušana u policiji, niti imam ikakvog saznanja da se o meni vodi bilo kakva istraga. Nisam zatražila da Vladin avion dođe u Egipat samo po mene...

Sve to izgovorila je Slobodnoj Dalmaciji , gotovo u jednom dahu, Bianca Matković, očigledno revoltirana tekstovima u kojima se, uz navedene inkriminacije, opisuje kao najmoćnija žena u Sanaderovoj eri, te se najavljuje i njezin konačni pad.

Matković jedino uz priču o avionu ima dodatno objašnjenje. Naime, istina je da je lakše oboljela tijekom posjeta Egiptu 2009., u sklopu političke turneje koja je obuhvatila još Grčku i Tursku, istina je da je zatražila da iz Hrvatske u Kairo dođe Vladin avion, ali ističe da je to učinila tek kad je postalo jasno da se sedmeročlana delegacija Ministarstva vanjskih poslova neće moći još tri dana redovitom linijom vratiti u Zagreb.

Nije joj jasno zašto se u medijima stalno ponavljaju optužbe koje je već u više navrata demantirala.

− Neshvatljiva mi je medijska kampanja kojoj sam izložena, to prije što nikoga ne ugrožavam i što nikada nisam istupila protiv svoje stranke HDZ-a, a protivim se podjelama na Sanaderove i Kosoričine ljude.

Cijeli tekst pročitajte na portalu Slobodne Dalmacije

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 15:22