ČISTI RAČUNI

Bianca Matković: Kakav 'crni fond'? Barišić mi nije plaćao račune za odjeću iz Lineae Exsclusive

Bivša državna tajnica tvrdi da nije primala novac iz ‘crnog fonda’

ZAGREB - S Jadrankom Kosor i s Kolindom Grabar-Kitarović sam u dobrim odnosima - rekla je Bianca Matković, bivša državna tajnica i šefica kabineta Ive Sanadera komentirajući objavljeni tekst u Nacionalu u kojem se, među ostalim, navodi da je bivša državna tajnica iz “crnog fonda” HDZ-a dobivala novac i da joj je Mladen Barišić, rizničar HDZ-a i šef Carine, plaćao račune za odjeću u butiku Linea Exclusive. Matković kaže da je cijeli tekst niz neistina.

Rekla je da je mnoge od stvari o kojima se piše u tekstu davno demantirala, počevši od saznanja o postojanju “crnog fonda”, pa time i plaćanja novcem iz tog fonda, a kamoli da joj je račune za odjeću plaćao netko drugi.

Demantirala je i priče o tome da je Sanader unajmio stan od njenih roditelja, da je nosila njegovo pismo Ivi Josipoviću, tvrdi da je u Egiptu bila službeno, a ne privatno i dodaje da je cijeli tekst iskonstruiran i neistinit.

- Razmišljam o tome da podignem tužbu kako bih se zaštitila - rekla je, odbivši detaljnije komentirati tekst u kojem ju se prikazuje kao osobu povezanu sa Sanaderom i korupcijskim djelatnostima. Spomenula je tek da je i s Jadrankom Kosor i s Kolindom Grabar-Kitarović bila u dobrim odnosima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 20:30