RADNA ODJEĆA IZ SISCIE

Bianca Matković: Mi, žene iz HDZ-a, imale smo pravo na dva kostima godišnje

 Damjan Tadić/CROPIX

ZAGREB - Bivša Sanaderova bliska suradnica Bianca Matković odbila je odgovoriti je li i ona dobivala naknadu iz crnih fondova (svi ostali ispitani u istrazi o Fimi-Mediji tvrde da jest) zato što je upozorena da bi odgovorom na to pitanje i sebe mogla izloćiti kaznenom progonu. No, raspričala se o odredbama stranačkog pravilnika o besplatnoj garderobi.

- Točno je. Mi žene iz HDZ-a imale smo pravo na dva kostima godišnje, koje smo mogle uzeti u robnoj kući Siscia.

Oduvijek su tajnice i druge žene u stranci imale pravo na radnu odjeću, no takvo pravo nisu imale tajnice u Vladi, a velika većina njih je na rad u Vladu došla iz stranke. Stoga je bilo dogovoreno da i one jednom godišnje mogu uzeti dva kostima u Sisciji.

To su pravo imale tajnice u Vladi, Katarina Fuček i ja, a nisam sigurna je li to pravo imala i Jadranka Kosor. Mi nismo imale pravo na odjeću iz Heruc Galerije, iako znam da su kolegice iz HDZ-a imale pravo i na to.

Ne znam tko je plaćao kostime, ali pretpostavljam da su plaćeni s računa stranke - rekla je Matković. Za razliku od nje, Ratko Maček je izjavio da je odjeću gotovinom plaćao Mladen Barišić .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
10. svibanj 2024 17:20