TRAGEDIJA U KONAVLIMA

Ne sjećaju se tko je vozio

 Ahmet Kalajdzic/CROPIX

DUBROVNIK - Protiv dvadesetčetverogodišnjeg Roberta Rilovića koji je vozio BMW u kojem su poginule dvije dvadesetogodišnje djevojke - Jadranka Antunović iz sela Đurinići u Konavlima te njena prijateljica, vršnjakinja Ana Deanović iz Bosne i Hercegovine - policija je podnijela kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće sa smrtnim posljedicama.

Kako neslužbeno doznajemo Rilović i Zoran Mikić (27), suputnik u vozilu, policiji su tvrdili kako se ne sjećaju tko je vozio, no nakon izjava svjedoka prometne dubrovačkih taksista koji su unesrećenima i pružili prvu pomoć utvrđeno je kako je BMW-om upravljao Rilović.

Podsjetimo, prometna se dogodila jučer, 14. veljače, u 6.03 sati u mjestu Mlini, općina Župa dubrovačka. Rilović je prije stjecanja prava na upravljanje, upravljao osobnim vozilom marke BMW, dubrovačkih registracijskih oznaka, ulaskom u lijevi nepregledni zavoj, zbog brzine neprimjerene uvjetima i stanju kolnika izgubio je nadzor nad vozilom.

BMW je prvo udario u nogostup, pa u metalni nosač prometnog znaka, nakon čega je udario u betonsko postolje stupa javne rasvjete i na kraju u autobusnu čekaonicu. U dubrovačkoj Općoj bolnici 24-godišnjem vozaču su konstatirane teške tjelesne ozljede (neopasne po život), a 27-godišnjem putniku iz Konavala lakše ozljede. Obojica su zadržani na daljnjem liječenju u bolnici. Očevidom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku po čijem nalogu slijedi obdukcija poginulih djevojaka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:31