TRAGEDIJA U KONAVLIMA

Vozač BMW-a u kojemu su poginule djevojke nije imao ni vozački ispit!

 Ahmet Kalajdzic/CROPIX

DUBROVNIKRobert Rilović, dvadesetčetverogodišnjak koji je sjedao za volanom BMW-a u kojemu su, nakon silovitog udarca od rub autobusne čekaonice u blizini Mlina, poginule dvije dvadesetogišnje djevojke, nije imao vozačku dozvolu jer nikada u životu nije položio vozački ispit.

Informacija koju je glasnogovornica PU Dubrovačko-neretvanske, Marija Gjenero proslijedila medijima nakon provedenih izvida i očevida koji su uslijedili nakon stravične prometne nesreće, šokirao je dubrovačku javnost koja se s pravom pita kako je moguće da se osoba s podebljim policijskim dosjeom godinama „šverca“ za volanom „bijesnih“ automobila.

I drugi muškarac u automobilu poznat je sa stranica crne kronike. Istražni sudac uskratio je u nedjelju medijima informaciju o tome tko je vozio automobil i tko je zapravo, izravni krivac za tragediju u kojoj su dvije osobe poginule, upravo stoga jer je želio izbjeći nagađanja.

Obojica su muškaraca, naime, odvezena u dubrovačku opću bolnicu; Rilovićeve su ozljede, naime, zahtijevale operacijski zahvat, dok je Mikić prošao s lakšim tjelsnim ozljedama. U takvom stanju i s ozljedama koje su okarakterizirane kao teže, ali neopasne po život, Rilović i Mikić tada nisu mogli biti podvrgnuti alko-testiranju, pa će tek vještačenje na temelju uzetih uzoraka krvi pokazati jesu li u trenutku nesreće bili u alkoholiziranom stanju.

Zasad se kao uzroci koji su doveli do užasne nesreće navode prevelika brzina i skliski kolnik zbog kojih je Rilović izgubio nadzor nad vozilom, udario u nogostup, potom u metalni nosač prometnog znaka, nakon čega je udario u betonsko postolje stupa javne rasvjete i na kraju u autobusnu čekaonicu. Očevidom je rukovodio istražni sudac Županijskog suda u Dubrovniku po čijem nalogu slijedi obdukcija poginulih osoba. Protiv 24-godišnjeg vozača slijedi podnošenje kaznene prijave za ovu prometnu nesreću, priopćeno je iz dubrovačke policije.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 13:36