MALI JADNIČCI

Objavili da psi koje mnogi znaju iz centra grada traže dom, komentatori: ‘To su Tutini psi!‘

Nisu navikli na život u luksuzu, napisali su iz gradskog skloništa u opisu fotografija

Jedan od pasa koji traži dom

 Dumovec

Azil Dumovec na svojoj ja Facebook stranici objavio tipičan oglas da psi traže dom. No, ovoga se puta radi o nešto drugačijem slučaju. Iako je napisana veoma suzdržano, iz konteksta je jasno da se radi o psima o kojima je brinuo nedavno preminuli Željko Tutunović kojeg su mnogi prijavljivali zbog držanja pasa u neadekvatnim uvjetima.

- Ovi psići koje mnogi pamte sa zagrebačkih ulica, traže trajni dom.

Živjeli su s čovjekom kojem su prolaznici znali udijeliti poneku kunu za brigu o psićima koje je u srce grada dovozio u posebnim kolicima.

Nakon što je čovjek preminuo, nitko se o psićima nije mogao nastaviti brinuti. Zato je ova skupina sada u Dumovcu. Riječ je o križancima terijera, psićima među kojima najveći ima 9 kilograma. Dakle, savršeni su za život u stanu. Imaju godinu dana. Razigrani su i dragi.

Nisu navikli na život u luksuzu, a kako su zajedno, dolazak na novu adresu nije im stvorio traumu. S druge strane nama je jasno da svaki od ovih malih dlakavih ljepotana zaslužuje život na dobrom mjestu uz čovjeka koji će mu se moći kvalitetno posvetiti.

Zato se nadamo da je među vama netko tko će nam doći i reći da želi jednog od njih. Njihova su imena Bonita, Tuko, Nestor, Gringo i Kamila - napisali su iz Dumovca.

No, komentatori su ispod te objave stvarnost opisali malo oštrijim riječima. Jedna žena je rekla kako je čovjek te pse vozio u kolicima i zarađivao na njima.

- Da, od Tute jadni psi... Spasili su se - napisala je jedna gospođa, a druga je dodala:

- Nije on žicao za pse. Odbijao je ponude da se udomi neki pas i bio je ljut kada sam par puta kupila hranu za pse, otvorila ju i stavila u kolica psima, jer je htio samo novac za sebe. Držao je te jadne pse cijele dane na suncu u centru grada i nitko na prijave nije reagirao, ni policija ni veterinarska inspekcija ni komunalci.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 01:58