SMETALE SU?

Nehumanost: Netko je uzeo iz gnijezda dvije bebe goluba i ostavio ih pokraj kontejnera

Tamo su mogle stradati od pasa i mačaka, ali su mogle i završiti pod kotačima automobila, jer još ne lete
 Dumovec

Kako su se dva goluba našla kraj kontejnera za smeće u zagrebačkim Dugavama, nitko ne zna. Oboje je u dobi kada bi još trebali biti sa svojim roditeljima, u gnijezdu. Umjesto toga bili su kraj smeća, gdje sami nikako nisu mogli doći. Netko ih je donio.

- Jedan ih je čovjek našao i, kako im se što ne bi dogodilo, stavio ih je u kutiju i pričekao da ih preuzmemo. Odvezli smo ih u oporavilište - objavili su iz skloništa Dumovec.

image
Dumovec

Njihova je objavala izazvala brojne komentare. Neki su napisali kako je ovo prvi put da vide tako mlade golubove, no bilo je i onih koji su nagađali da ih je netko, umjesto da ih ostavi u gnijezdu dovoljno dugo da sami odlete, radije pokupio i ostavio uz smeće. Vjerojatno su na svijet došli na nečijem balkonu ili terasi, a taj netko više nije htio malene golubove, pa ih je maknuo.

No, uvijek postoji humaniji način. Ovako malenu pticu, koja ne može ni letjeti, nehumano je ostaviti na mjestu gdje je mogu napasti i psi i mačke, a pošto je cesta u bllizini, mogu nastradati i pod kotačima automobila. Zbog toga je, ako već netko ne može podnijeti životinju u svojoj blizini, najbolje nazvati Dumovec da dođe po nju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 06:26