JADRAN

Otkriće mrtvih želvi na otoku donijelo je ipak nešto dobro: ‘Izgledala je kao da nije živa, ali...‘

Osim što je vraćena, kornjači su uklonjeni vitičari koji su joj pokrivali pola oka i obje nosnice
 Nikola Kosanović

Slučaj niza mrtvih glavatih želvi koje je more izbacilo na obalu Dugog otoka, a autopsija je kasnije otkrila kako su se (najvjerojatnije) preminule zbog zaplitanja u ribarske mreže, donijela je i nešto dobro.

- Od svih ovih medijskih objava o kornjačama zadnjih par dana, na kraju će ostati jedno novo znanje, koje neki ribari do sada nisu znali. Evo primjer slučajnog ulova kornjače, koju je nenamjerno ulovio Nikola Kosanović.

image
Nikola Kosanović

Nakon što je izvađena iz mora izgledalo je kao da nije živa, nakon dva sata došla je sebi i u potpunosti se oporavila, te nakon toga vraćena u more. Osim što je vraćena, kornjači su uklonjeni vitičari koji su joj pokrivali pola oka i obje nosnice. A također je ulov prijavljen preko očevidnika - rekao je poznati domaći stručnjak za podmorski život, Pero Ugarković.

Sam Kosanović nam je potvrdio kako je kornjaču, čim se oporavila, pustio u nazad u more, prethodno joj pomogavši uklanjanjem parazita koje je vidio na njenom tijelu, na čemu mu je želva sasvim sigurno bila prilično zahvalna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. svibanj 2024 11:09