PRESLATKO

Neočekivana zvijezda Pakistana: Upoznajte Simbu, momka s najdužim ušima na svijetu

Već pri rođenju imao je neobično dugačke uši, no one su nastavile rasti zajedno s njim
 Asif Hassan/Afp

U bajci, slonić Dumbo ima velike uši. Toliko su velike da uz pomoć njih može letjeti i na taj način svoj život učini boljim i sretnijim. U stvarnosti, kozlić Simba ima toliko velike uši da je postao zvijezda u Pakistanu, vlasnik se trudi oko njega i vjerojatno će provesti život pažen i mažen. Ako povučemo paralelu između bajke i stvarnosti, očito je da duge uši donose sreću, što valja upamtiti.

Maleni kozlić Simba je na svijet došao prije mjesec dana. Već pri rođenju imao je neobično dugačke uši, no one su nastavile rasti zajedno s njim. Sada si dosegle čak 54 centimetra, no pošto još uvijek rastu, tko zna što će biti za mjesec dana. O malcu se brine njegov vlasnik koji živi u Karachiju i koji je vrlo odlučan u namjeri da se upiše u Guinnessovu knjigu rekorda. Istina, tamo ne postoji kategorija ‘koza s najdužim ušima‘, ali on namjerava da se zbog Simbe ta kategorija uvede.

image
Yousuf Khan/Anadolu Agency Via Afp

Dok maleni ne zna ništa o svojoj slavi, niti ga ona zanima, njegov vlasnik Mohammad Hasan Narejo uživa u svemu što ona nosi.

- Otprilike deset dana nakon što je došao na svijet, pojavio se u svim našim, ali i brojnim svjetskim medijima. U roku od mjesec dana postao je toliko popularan da mu čak i slavni mogu zavidjeti. Na kraju krajeva, mnogima treba 25-30 godina da postanu ovoliko slavni kao i on - rekao je Narejo za Guardian.

Uši malenog kozlića toliko su duge da je Narejo morao posegnuti za starim trikom vlasnika dugouhih pasa - zavezao mu ih je na stražnjem dijelu glave, kako maleni ne bi gazio po njima dok hoda. Uz to je i osmislio posebnu oprsnicu koja Simbi omogućava da se normalno i bezbolno kreće, jer su mu uši namještene tako da stoje oko vrata. Nema drugog rješenja - ako mu uši normalno stoje, ozlijedit će ih.

Velika pozornost koju je Simba privukao nije prošla nezapaženo kada se radi o konkurenciji. Zbog toga je Narejo mislio na sve - nad svojim se kozlićem moli kako bi odagnao potencijalne zle sile koje se oko njega okupljaju.

- Pročitali smo i stihove iz Kurana iznad njega i puhnuli, kako bismo otjerali kletvu ‘zlog oka‘. Poštujemo dugu tradiciju koju smo naslijedili od naših starih, pa smo oko Simbe zavezali crnu traku na koju su napisani stihove iz Kurana - rekao je Narejo.

image
Asif Hassan/Afp

Njegovi planovi s kozlićem su jednostavni: osim što namjerava dospjeti u Guinnessovu knjigu rekorda, želi Simbu odgojiti kao biće koje će promovirati Pakistan diljem svijeta. Jasno, Pakistan kao zemlju koja ima sjajne rezultate uzgoja koza.

- Simbino ime, vezano za Pakistan, mora obići cijeli svijet - ističe Narejo nimalo skromno.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 02:57