POKRET OTPORA

Grupa 'J...la vas Šeherezada' na Fejsu skupila 70 tisuća članova

Ne bismo se baš složili s primjedbom; gledanje sapunice zvane “imenom njenim”, kako su gledatelji već prekrstili “1001 noć”, kao da je postalo pojam prestiža, upućenosti, skoro pa opće kulture.

Zbog toga bi na spomenutoj fan-stranici možda bilo bolje napisati: “Svi je gledaju jer to moraju činiti da ne bi ispali budale.”

Pomami zvanoj Šeherezada, međutim, na istoj društvenoj mreži odlučio se suprotstaviti puno veći broj ljudi, revoltiranih medijskim nabrijavanjem turske telenovele, piše Slobodna Dalmacija.

Tako je nastao pravi pokret pod službenim nazivom “J...la vas Šeherezada”, koji je od 22. rujna kad je stranica otvorena do danas okupio čak 52.768 istomišljenika!

Njihovi argumenti glase: “serija je glupa”, “jadnici kojima fali ljubavi u životu traže je u sapunici”, “Izet Fazlinović je milijun puta bolji” i slično.

No, ni to nije sve. Istinski Šeherezadomrsci otvorili su još “žešću”, stranicu naziva “J...la vas Šeherezada 1001 put”, koja je osnovana 29. rujna, i do sad ima 19.802 korisnika koji su se izjasnili da im se baš taj radikalan stav sviđa. Simpatizeri psovačkog profila seriju drže “j...no glupom”, što bi Šeherezadi moglo samo laskati; za dobrim se konjem praši, zar ne?

Da ne citiramo bivšeg premijera: Psi laju, karavane prolaze... Zanimljivo je reći da su se na popularnom Fejsu okupili i oni koji su digli glas protiv ukidanja druge turske sapunice, koja se kratko “pjenila” na Novoj TV - pod nazivom “Strasti Orijenta”.

Čak nekoliko istoimenih stranica okuplja po stotinjak ljubitelja prerano ugašene serije, koju je nekim čudom sunarodnjakinja Šeherezada po gledanosti potukla do nogu. Očito je da za dvije temperamentne dame nema mjesta na TV nebu u isto vrijeme, ali zato Fejs trpi puno toga...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. svibanj 2024 07:22