Dagur Sigurðsson

 SWEN PFORTNER Dpa Picture-alliance Via Afp
PREPORODIO HRVATSKU

Dagur Sigurdsson za SN: ‘Ambicije za Pariz su najveće. Na jedno pitanje još nemam odgovor‘

"Ponosan sam na momčad i na način kako su reagirali na kvalifikacijskom turniru u Hannoveru"
Piše: Dražen PinevićObjavljeno: 19. ožujak 2024. 10:42

Pao mu je kamen sa srca kad smo u subotu dobili Njemačku. Kako god Dagur Sigurðsson bio siguran da smo dobri, ipak je to trebalo učiniti sa samo dva zajednička treninga s momčadi i još bez kapetana Domagoja Duvnjaka.

Na kraju smo savršeno odradili olimpijske kvalifikacije za koje smo nakon Eura mislili da će biti teške, dok uopće nisu tako izgledale. I to nešto govori o Hrvatskoj.

Makar je djelovao islandski hladno, u srcu je kuhao pravi Grindavik. Poslao je Sigurðsson jako puno poruka na svoj trenerski način i bit će jako zanimljivo pratiti kako to misli dotjerati da napadnemo vrh, jer nije došao s našom reprezentacijom biti deseti.

Dagur, kako ste zadovoljni svojim premijernim nastupom na klupi Hrvatske?

- Jako zadovoljan, ponosan na momčad i na način kako su reagirali na ovom turniru. Imali smo stvarno jako malo vremena, dok svi znaju da se s dva treninga malo toga uopće može napraviti i u tom smislu je postojao najveći respekt. Ali sve u svemu jako smo dobro reagirali. Imali smo svojih pogrešaka, to nije ništa neobično i vjerujem da ćemo sada imati vremena posvetiti se više jedni drugima.

Pred nama su Olimpijske igre?

- To je prvi cilj našeg posla i što se mene tiče imam najviše ambicije za Pariz. No čeka nas puno posla da bismo stvari posložili onako kako želimo.

image
GERHARD KOFFLER/IMAGO SPORTFOTODIENST/PROFIMEDIA Gerhard Koffler/Imago Sportfotodienst/Profimedia

Imat ćemo za to priliku sada i na turniru u Norveškoj u svibnju na kojem će igrati još tri selekcije koje nastupaju na Igrama - Danska, Norveška i Argentina?

- Da, jako dobar turnir i mi ga trebamo iskoristiti na najbolji mogući način uoči priprema za OI koje nas očekuju kasnije.

Možda mlađi igrači dobiju priliku u Norveškoj?

- E, to ćemo vidjeti i procijeniti što je najbolje, nakon analize ovoga što smo dosad radili. Ne mogu sad još odgovoriti na to pitanje - nasmijao se Islanđanin.

Profesionalan je maksimalno, ne zaletava se, čvrsto je na zemlji i svjestan da ima još jako jako puno posla. Imamo mi i Norvešku i te pripreme za OI, imat ćemo još poneku utakmicu, što neće biti lako organizirati u srpnju kada su svi na odmoru, ali nam je Slovenija tu preko puta i ako ne budemo u skupini za OI, to može biti sjajan protivnik za olimpijski uvod. No, Dagur Sigurðsson ne leti, šalje poruke, ispravlja, pa ćemo vidjeti dokle će stići.

Linker
19. ožujak 2024 10:43