Stefan Kretzschmar

 Jure Erzen/kolektiff
‘MOŽEMO IH DOSTIĆI‘

Rukometna legenda o Hrvatskoj: ‘Mnogi će mi reći da šutim, ali bili smo izrazito inferiorni‘

"Puno toga nismo dobro napravili", ocijenio je bivši njemački reprezentativac Stefan Kretszschmar
Piše: SNObjavljeno: 18. ožujak 2024. 17:46

Rukometna reprezentacija Njemačke kvalificirala se na nadolazeće Olimpijske igre nakon 34:31 pobjede nad Austrijom. Nastup Njemačke na kvalifikacijskom turniru za Olimpijske igre prokomentirao je Stefan Kretzschmar, bivše krilo reprezentacije i legenda njemačkog rukometa, u razgovoru za Bild.

- Bila je to utakmica koju smo zaslužili pobijediti, s pravom smo dobili kartu za Olimpijske igre. Ali i to je dio istine, nismo mi igrali rukomet s ‘drugog planeta‘. Ne želim ispasti mrzovolja njemačkog rukometa, mnogi će opet reći ‘Kretzsche, šuti, što hoćeš, kvalificirali smo se na Olimpijske igre‘, ali to ne može biti naša tvrdnja - rekao je na početku.

Kretzsche nastavlja svoju analizu:

- Dojam koji je ostavio njemački tim nije takav da bismo sada mogli misliti da ćemo napraviti nešto veliko u Parizu. To nije bila izvanredna izvedba njemačke momčadi u tri utakmice, tako da sigurno ima mnogo toga za raspravljati.

Također je spomenuo i hrvatsku reprezentaciju.

- Ali ostaje jedna stvar. Naravno, morate kritički gledati i na igre i psihičko stanje ove momčadi. Nismo igrali dobro, puno toga nismo dobro napravili, protiv Hrvatske smo bili izrazito inferiorni, ne treba to prihvatiti, to je razina koju možemo doseći. O tome će trener i momčad sada sigurno razgovarati - zaključio je.

Linker
18. ožujak 2024 17:46