BORNA JAKSIC/PIXSELL Pixsell
PRED DOMAĆIM NAVIJAČIMA

Hrvatska odbojkaška reprezentacija spremna za početak Final Foura Zlatne europske lige u Osijeku

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige ujedno je i prilika za odlazak na Challenger kup u Kinu
Piše: HINAObjavljeno: 12. lipanj 2024. 17:50

Pred hrvatskom muškom odbojkaškom reprezentacijom je nastup na Final Fouru Zlatne europske lige u Osijeku. Hrvatske odbojkaše u subotu, u 16 sati u osječkoj dvorani Gradski vrt očekuje susret s Estonijom, a u drugoj utakmici koja je na rasporedu u 19 sati snage će odmjeriti Češka i Ukrajina.

Utakmica za treće mjesto i finale na rasporedu su u nedjelju, 16. lipnja u 16 i 19 sati.

"Zadovoljan sam i sretan što smo ponovo u Osijeku kao domaćin jednog ovako velikog natjecanja. To je pokazatelj kako HOS i Grad Osijek imaju izvanrednu suradnju. Na temelju dosadašnjih odličnih rezultata naše reprezentacije vjerujem da će publika iz cijele Slavonije prepoznati priliku koju Hrvatska ima na ovom Final Fouru" kazao je predsjednik Hrvatskog odbojkaškog saveza Frane Žanić.

"Ovo je moj prvi kontakt s hrvatskom odbojkom kao trener i izbornik. Pozitivno sam iznenađen motivacijom ekipe i organizacijom u reprezentaciji. Grupna faza bila je iznimno uspješna. Ima još mjesta za napredak koji vjerujem da ćemo ostvariti. Sve ekipe u Final Fouru su odlične, a u utakmici će puno razlike raditi detalji u igri i disciplina. Očekujemo tešku utakmicu, no nadamo se pobjedi," zaključio je izbornik hrvatske odbojkaške reprezentacije Igor Juričić.

Nastup na Final Fouru Zlatne europske lige našim reprezentativcima ujedno je i prilika za odlazak na Challenger kup u Kinu na kojem se vadi viza za prestižnu Ligu nacija.

image
BORNA JAKSIC/PIXSELL Pixsell

"Ispred nas je ekipa Estonije s kojima smo igrali na Europskom prvenstvu i pobijedili ih. Od tada su dosta promijenili ekipu i sigurno da nas čeka teška utakmica. Tu u su i Ukrajinci i Česi, po meni još kvalitetnije ekipe. No naš fokus trenutno je isključivo na nas i našu igru koju želimo maksimalno popraviti jer nas već pobjeda u polufinalu vodi na Challenger koji nam je finalni cilj,"istaknuo je kapetan reprezentacije Petar Đirlić.

Linker
12. lipanj 2024 17:50