Hrvatska odbojkaska reprezentacija

LOŠ DAN

Hrvatske odbojkašice porazom od Rumunjske ostale bez final foura Zlatne Europske lige

Hrvatske igračice trebale su pobijediti u tri ili četiri seta te čekati razvoj situacije u ostalim susretima
Piše: HINAObjavljeno: 01. lipanj 2024. 18:35

Hrvatske odbojkašice upisale su poraz u posljednjem, 6. kolu Zlatne Europske lige, u Gijonu su bolje od Hrvatica bile rumunjske odbojkašice s 3-0 (25:18, 25:22, 25:21).

Hrvatske igračice trebale su pobijediti u tri ili četiri seta te čekati razvoj situacije u ostalim susretima, no na kraju su ostale prilično daleko i od svog dijela posla. Trenutačno je Hrvatska na ljestvici od 12 ekipa na šestom mjestu sa sedam bodova. Ostvarila je u šest utakmica dvije pobjede, dok je Rumunjska ovom pobjedom osigurala plasman na Final Four u Ostravi.

Od početka su Rumunjke preuzele kontrolu rezultata te su u prvom setu brzo pobjegle na četiri do pet poena prednosti. U drugom setu Hrvatska je duže vremena održavala rezultatski kontakt, ali je popustila u samoj završnici te dionice. U trećem setu Hrvatice su imale blagu prednost na startu, ali je Rumunjska brzo okrenula rezultat, pobjegla na 12:6 i time napravila završni korak prema slavlju.

Iza hrvatskih odbojkašica u ovom natjecanju ostaju pobjede 3-0 protiv Slovačke i 3-1 protiv Estonije, dok su poražene od Azerbajdžana 0-3, Belgije 1-3, Španjolske 2-3 i Rumunjske 0-3.

Linker
01. lipanj 2024 18:36