Justin Tallis/afp/profimedia
BOMBA S OTOKA

Trese se London, Chelsea ponovno iskeširao milijune i završio veliki posao, napadač službeno na Stamford Bridgeu

Londonski je sastav doveo igrača koji bi trebao riješiti veliki problem koji su imali u prošloj sezoni
Piše: SNObjavljeno: 20. lipanj 2023. 12:18

Chelsea je potvrdio dovođenje Christophera Nkunkua iz RB Leipziga. Francuski napadač je potpisao na šest godina, a Chelsea je Nijemcima za njega platio nešto manje od 53 milijuna funti koliko mu iznosi otkupna klauzula.

- Jako sam sretan što sam došao u Chelsea. Klub se jako potrudio da me dovede i veselim se upoznavanju novog trenera i suigrača, kao i tome da pokažem navijačima što mogu na terenu. Igrao sam u Francuskoj i Njemačkoj, sada želim probati u Premier ligi, jednoj od najjačih liga na svijetu. Jako sam uzbuđen zbog ovog izazova i s ponosom ću nositi dres Chelseaja.

Sportski direktori Chelseaja Laurence Stewart i Paul Winstanley su zadovoljni ovim poslom.

- Christopher se dokazao kao jedan od najboljih napadača u europskom nogometu i dodat će kvalitetu, kreativnost i raznolikost u našu ekipu. Pokazao se na najvišem nivou u RB Leipzigu i Francuskoj i veselimo se što će se priključiti momčadi uoči nove sezone.

Sjajni 25-godišnji napadač je za Leipzig odigrao 172 utakmice, a sve je zadivio nakon što je u prošloj sezoni usprkos ozljedama uspio zabiti 16 golova i upisati šest asistencija. Sezonu prije je bio još bolji i zabio 20 golova, te suigračima asistirao čak 15 puta i tada ga je Chelsea počeo pratiti.

Chelsea je imao problema baš u napadačkom dijelu. U 38 utakmica prošle sezone zabili su tek 38 golova što je najmanje od svih ekipa koje se nalaze u prvih 12. Nkunku, koji je za RB Leipzig zabio 70 golova i upisao 56 asistencija bi to morao promijeniti.

Linker
28. travanj 2024 02:09