SERHAT CAGDAS Anadolu Agency Via Afp
S DRUŠTVENIH MREŽA

Navijači o transferu Hrvata: ‘Fantastično, dominirat ćemo!‘; U Londonu razočarani: ‘Dajemo ga prelako...‘

Pratitelji su podvojeni, ali prevladava mišljenje da će se Vatreni sjajno snaći u novoj sredini.
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 17. lipanj 2023. 19:12

Mateo Kovačić novi je igrač Manchester Cityja, pitanje je dana ili tjedana kada će se ta informacija moći prozvati službenom. Hrvatski reprezentativac dogovorio je osobne uvjete, ostaje samo za vidjeti koliku će novčanu sumu Građani poslati na račun Chelseaja. Aktualni navodi govore o 40-ak milijuna eura odštete, no to još treba potvrditi, a onda će vjerojatno stizati i svi ostali detalji ugovora između Kovačića i najnovijeg vlasnika trostruke krune.

‘Fantastičan dodatak‘

Za to vrijeme, navijači Cityja na društvenim mrežama raspravljaju o potezu uprave. S analitičke strane, dvojbe ne postoje. Mediji se uglavnom slažu da Kovačić može donijeti novu dimenziju veznom redu Pepa Guardiole, koji ga već dugo visoko cijeni našeg reprezentativca i svjestan je da se radi o profilu koji dobro odgovara momčadi. Na sličnom tragu zaključak izvode i pratitelji, vjeruju da se u liku i djelu Kovačića nalazi sjajno pojačanje za City.

image
ANTE CIZMIC Cropix

"Wow, izvrstan posao, iznenađen sam", navodi Twitter korisnik pod imenom ‘Mod‘.

"Manchester City čini ozbiljne poteze! Kovačić je fantastičan dodatak, posloženu će momčad učiniti još jačom. Jedva ga čekam vidjeti iduće sezone", jedan je od komentara ispod objave praćenog novinara Bena Jacobsa, u kojoj navodi da su sve strane optimistične po pitanju sklapanja novog posla.

Ispod iste objave oglašavaju se i fanovi Chelseaja. Izgleda da veći dio njih nije zadovoljan što Kovačić napušta Stamford Bridge.

"Šteta, ne bih dao Kovačića tako lako, pogotovo jer u veznom redu nemamo puno igrača za sljedeću sezonu, a još će neki i otići iz Chelseaja", navodi korisnik ‘MrColl‘, a drugi dodaje:

"Jorginho je otišao u siječnju, ostali smo i bez Kantea, a sada odlazi i Kova. Chelsea je gotov", poručuje.

‘Veliki gubitak‘

Sličan zaključak izvode i pratitelji ispod objave Transfer News Centrala, koji prenosi nedavne vijesti ESPN-a da je Hrvat na rubu prelaska na Etihad.

image
JUSTIN TALLIS Afp

"Ovo je veliki gubitak kvalitete za Chelseaja, Pep će dominirati ligom s Kovačićem, Rodrijem i De Bruyneom", stoji u komentaru na objavu, dok drugi i nije pretjerano zadovoljan i umjesto veznjaka Vatrenih želi Masona Mounta.

Zanimljivo, korisnica pod nazivom ‘IRUNNIA‘, smatra da je City previše pohlepan.

"Man. City ima Gündogana, De Bruynea, Bernarda Silvu i Fodena, a sada žele potpisati i Kovačića? To je pohlepa", napisala je ispod objave Fabrizija Romana iz prošlog tjedna, kada je poznati novinar obznanio da su dogovoreni uvjeti između igrača i kluba. Drugi se, pak, pitaju "što će Kovačić Cityju i zašto ga uopće žele".

Dakle, engleski navijači su podvojeni, ali uglavnom prevladava zadovoljstvo zbog Kovačićevog dolaska na Etihad, a pripadnicima plavog dijela Londona nije drago što se raspao snažni vezni red.

Linker
16. svibanj 2024 07:07