FRANCESCO SCACCIANOCE/LIVEMEDIA/PA IMAGES/PROFIMEDIA Francesco Scaccianoce/livemedia/pa Images/profimedia
LUDA PRIČA

Nemaju granica, imaju milijune i spremni su ih potrošiti: Ovo je novi suludi plan Saudijaca, a meta je Chelsea

Kako Chelseaju nad glavom visi i mač financijskog fair-playa, klupski čelnici nastojat će se riješiti što većeg broja igrača
Piše: Goran Čičin-MašanskerObjavljeno: 20. lipanj 2023. 09:11

Nogomet je često najbolji marketing. Shvatili su to i čelnici Saudijske Arabije, koji u svoju Saudi Pro ligu pokušavaju dovesti što više svjetskih zvijezda.

Novac je argument koji ruši mnoge granice i otvara brojna vrata, a zovu petrodolara nisu mogli odoljeti Cristiano Ronaldo i Karim Benzema koji su u poznim igračkim godinama odustali od ozbiljnog nogometa i otišli pokupiti bogatstvo koje su pred njih stavili Arapi.

Lionel Messi je unatoč fenomenalnoj financijskoj ponudi ipak izabrao odlazak u Sjedinjene Američke Države, ali Saudijci ne odustaju.

Tako engleski The Sun donosi da bi čak šestorica igrača Chelseaja mogli završiti u društvu Ronalda i Benzeme. Londonski Bluesi nisu se proslavili prošle sezone unatoč ogromnim ulaganjima američkog vlasnika Todda Boehlyja, nisu čak izborili ni europski plasman.

Kako Chelseaju nad glavom visi i mač financijskog fair-playa, klupski čelnici nastojat će se u ljetnom prijelaznom roku riješiti što većeg broja igrača koje će menadžer Mauricio Pochettino označiti kao višak.

U kontekstu mogućeg odlaska u Arabiju spominju se Pierre-Emerick Aubameyang, Kalidou Koulibaly, Romelu Lukaku, Hakim Ziyech, Edouard Mendy i N‘Golo Kante.

Pritom su dva transfera već praktično riješena, barem tako tvrdi ekspert za transfere Fabrizio Romano; Kante odlazi u Al-Ittihad kod Benzeme, a vratar Mendy u Al Ahli...

Chelsea je u posljednja dva prijelazna roka potrošio više od pola milijarde eura, no ‘prevario‘ je financijski fair play tako što je rasporedio troškove igrača potpisivanjem vrlo dugih ugovora...

Linker
07. svibanj 2024 22:47