JOSEP LAGO Afp
PROBLEM ZA KATALONCE

VIDEO: Skandal u Španjolskoj! Zbog katastrofalne greške Katalonci ispadaju iz lige? ‘Poništite utakmicu!‘

‘Osjećamo da su naša prava ozbiljno povrijeđena, radi se o grubom nemaru sudaca‘
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 26. svibanj 2023. 17:59

Espanyol je najavio da će pokušati osporiti utakmicu 36. kola španjolskog prvenstva s Atletico Madridom. Dvoboj je završio remijem 3:3, ali katalonski klub uvjeren je da je sastavu Diega Simeona pripisan neregularan pogodak, stoga će tražiti poništenje utakmice, jer ulog je - ogroman.

Naime, Espanyol je 19. na tablici s 35 bodova, sigurna zona bježi im za samo tri boda na koja su, naravno, mogli računati u slučaju pobjede nad Atleticom. Gubili su 0:3 do 46. minute, a sporna situacija dogodila se u 44., kada je Antoine Griezmann postigao gol za 2:0. Je li lopta prešla crtu ili je vratar Fernando Pacheco obranio udarac svjetskom prvaku iz 2018.?

image
JOSEP LAGO Afp

To je pitanje kojim će se Španjolci još dosta "zabavljati", a u Espanyolu čvrsto stoje iza toga da ne postoji fotografija ni video koji dokazuje da je Griezmann postigao pogodak.

"Svjedočili smo postojanju grubog nemara od strane sudačke grupe, posebice VAR sudaca koje je imenovao Španjolski nogometni savez. Osjećamo da su naša prava ozbiljno povrijeđena, stoga ćemo nastaviti s pokušajima da osporimo utakmicu i zatražiti dogovor o njezinom poništenju. Ne postoji fotografija koja pokazuje da je lopta u cijelosti prešla liniju. Štoviše, naše klupske analize, kao i analize trećih strana, pokazuju da lopta ni u jednom trenutku nije u cijelosti prešla gol-liniju", stoji u priopćenju katalonskog kluba.

>>> POGODAK GRIEZMANNA POGLEDAJTE OVDJE <<<

Nadalje, povlače se i na činjenicu da glavni sudac nije pokazao prema centru, odnosno signalizirao da je postignut pogodak, sve dok se nije uključio VAR koji se, poručuju iz Espanyola, uopće nije trebao uplitati, a drže da je svakako donio pogrešnu odluku.

"Prekršen je VAR protokol. Ispravlja se odluka suca, a da za to nema nijedan uvjerljiv dokaz. Dakle, radi se o krivotvorenju utakmice i očitom nemaru u primjeni pravila te korištenju dostupne tehnologije, što je rezultiralo nepopravljivom štetom za naš klub po pitanju rezultata utakmice koja se odnosi na našu situaciju borbe za ostanak", priopćio je Espanyol.

Po dosad viđenim objavama na društvenim mrežama, doduše upitnog kredibiliteta, zaista se ne vidi da je lopta i u jednom trenutku prešla liniju.

Linker
26. travanj 2024 03:12