JAVIER SORIANO Afp
ATLETICO PROKOCKAO 3:0

VIDEO: Real izašao na teren u Viniciusovim dresovima, Kraljevi u zadnjoj minuti izborili pobjedu

Nogometaši madridskog Reala svladali su na domaćem terenu Rayo Vallecano s 2:1
Piše: Goran Čičin-Mašansker, HinaObjavljeno: 24. svibanj 2023. 21:36

Real Madrid je s 2:1 svladao Rayo Vallecano u utakmici 36. kola španjolskog nogometnog prvenstva.

Kraljevski klub poveo je pogotkom Karima Benzeme na asistenciju Federica Valverdea u 31. minuti. Raul de Tomas izjednačio je za goste u 84. minuti, a slavlje je Realu donio Rodrygo kojem je za lijep pogodak asistirao Dani Ceballos u 89. minuti.

Luka Modrić započeo je utakmicu u sastavu Reala, a u 71. minuti zamijenio ga je Marco Asensio.

SAŽETAK UTAKMICE POGLEDAJTE OVDJE.

Igrači Reala uoči utakmice na teren Santiago Bernabeua izašli su u dresovima s brojem 20 kako bi pružili podršku svom suigrači Viniciusu Junioru koji je prošlog vikenda bio metom rasističkih napada na utakmici u Valenciji.

Ivan Rakitić igrao je za Sevillu od 71. minute na gostovanju kod Elchea. Pobjednika nije bilo, završilo je 1:1. Gosti su poveli golom Erica Lamele u 10. minuti, a u 25. je izjednačio Tete Morente.

Villarreal je pred svojim navijačima s 2:0 svladao Cadiz, a oba je pogotka postigao Nicolas Jackson, u 20. i 2. minuti sudačke nadoknade prvog poluvremena.

A Barcelona je osigurala naslov prvaka te joj je preostalo odraditi utakmice do kraja sezone. U posljednja dva kola katalonski klub doslovno odrađuje svoje obveze; pojave se na terenu, odigraju nešto, ali to nešto nije dovoljno za pozitivan rezultat.

Tako je prošlog vikenda Real Sociedad slavio na gostovanju u Barceloni i osigurao vrijedne bodove u borbi za plasman u Ligu prvaka, a sličan scenarij odvio se u utorak u Valladolidu. Domaćin je bio izuzetno motiviran jer je u pitanju opstanak u ligi, i gosti su im svojim ležernim pristupom teško mogli parirati.

S pobjedom od 3:1 Valladolid je uzeo važne bodove za bijeg iz opasne zone. Daleko od toga da je time sve riješeno, ali mogao bi se ovaj trijumf pokazati presudnim za klub u vlasništvu nekad sjajnog brazilskog nogometaša Ronalda.

Trener Barcelone Xavi Hernandez napravio je nekoliko promjena u odnosu na sastav koji je započeo subotnji susret s Real Sociedadom, pa je tako od početka krenuo mladi Pablo Torre, a u početnoj postavi našao se i Marcos Alonso, i to na poziciji stopera, te Eric Garcia kao zadnji vezni.

Domaćin se lavovski borio i pobjedom nad velikim suparnikom bacio u delirij svoje navijače, dok je Barceloni kao slaba utjeha ostao počasni pogodak Roberta Lewandowskog. Poljski je napadač postigao svoj 23. prvenstveni pogodak te je tako praktički osigurao naslov najboljeg strijelca La Lige.

- Teško nam je pripremati se za te utakmice, sad kad smo ostvarili naš cilj. Ovi su porazi rezultat manjka tenzije, ali smo se trudili bez obzira na to. Imali smo čiste prilike u prvom poluvremenu, no pali smo u nastavku.

Espanyol gubio 0:3 od Atletica pa došao do boda


Dramatična je bila utakmica 36. kola španjolske La Lige u kojoj su bodove podijelili nogometaši Espanyola i madridskog Atletica odigravši 3:3.

Atletico je do 64. minute imao veliko i sigurno vodstvo od 3:0. Sve je počelo pogotkom Saula u 21. minuti, a potom su uslijedili golovi Griezmanna u 44. i Carrasca u 46. minuti.

No, energični domaćin je smogao snage za veliki povratak. Montes je u 64. smanjio na 1:3, potom je Joselu pogodio vlastitu mrežu u 76., dok je Vinicius Souza u 79. minuti pogodio za 3:3 i oduševljenje domaćih navijača. Do velikog preokreta Espanyol ipak nije došao, a u završnici je odlično u dva navrata intervenirao i vratar Atletica, hrvatski reprezentativac Ivo Grbić.

Atletico je ostao treći na ljestvici, kao i Espanyol na pretposljednjem mjestu. Espanyol ima tri boda manje od Cadiza, Valladolida i Getafea te je u sve težoj situaciji uoči samog finiša sezone.

Za ostanak u ligi se bori i Getafe koji je u Sevilli osvojio velika tri boda pobjedom protiv Betisa 1:0. Strijelac pobjedničkog pogotka bio je Alderete u 68. minuti, a Betis je završnicu odigrao i s igračem manje nakon isključenja Pezzelle.

U četvrtak posljednje utakmice ovog kola igraju Mallorca - Valencia i Osasuna - Athletic.

La Liga, 36. kolo:

Betis - Getafe 0-1 (Alderete 68)

Espanyol - Atletico Madrid 3-3 (Montes 64, Joselu 76-ag, Vinicius Souza 79/Saul 21, Griezmann 44, Carrasco 46)

Elche - Sevilla 1-1 (Tete Morente 25/Lamela 10)

Villarreal - Cadiz 2-0 (Jackson 20, 45+2)

Real Madrid - Rayo Vallecano 2-1 (Benzema 31, Rodrygo 89/Raul de Tomas 84)

Utorak:

Celta - Girona 1-1 (Carles Perez 42/Stuani 59-11m)

Real Sociedad - Almeria 1-0 (Kubo 45+4)

Valladolid - Barcelona 3-1 (Christensen 2-ag, Larin 22-11m, Plata 73/Lewandowski 84)

Linker
17. svibanj 2024 02:12