Igor Matanović

 ULI DECK Dpa Picture-alliance Via Afp
SJAJNA PREDSTAVA

Mladi Hrvat oduševljava u Njemačkoj: ‘Sretan sam što sve mogu vratiti klubu‘

U dosadašnjem dijelu sezone upisao je 22 nastupa, 10 golova i pet asistencija
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2024. 13:11

Hrvatski napadač Igor Matanović nastavio je sa sjajnim predstavama u 2. Bundesligi. Mladi 20-godišnjak trenutno je na posudbi u Karlsruheu iz Eintracht Frankfurta, a njegova momčad u petak je protiv Greuther Furtha slavila s 4:0. Dva gola upisao je Matanović. Mrežu gostiju načeo je u 42. minuti sjajnim pogotkom glavom da bi u 78. minuti zabio za 2:0. Iz igre je izašao u 84. minuti, a zamijenio ga je Fabian Schleusener koji je postigao još dva.

Matanovićev trener Christian Eichner u izjavi za medije nakon utakmice je rekao kako još ima prostora za napredak i da se momčad ne smije previše opustiti zbog činjenice da su u posljednjih pet susreta upisali dvije pobjede, jedan poraz i dva remija.

- Ako malo maknete nogu s pedale, brzo ćemo se vratiti na 13. ili 14. mjesto. A onda ćemo razgovarati opet o drugim stvarima - rekao je Eichner čija se momčad trenutno nalazi na osmom mjestu prvenstvene tablice.

>>> MATANOVIĆEVE POGOTKE POGLEDAJTE OVDJE <<<

Izjavu je dao i Matanović koji je posebno naglasio važnost "čiste mreže" te se prisjetio svojih početaka u klubu.

- Moram za mnogo toga zahvaliti KSC-u. Trenutno sam stvarno sretan što mogu sve vratiti - rekao je Hrvat rođen u Hamburgu koji je u dosadašnjem dijelu sezone upisao 22 nastupa, 10 golova i pet asistencija.

Matanović je do 19. godine nastupao za reprezentaciju Njemačke, ali onda se na inzistiranje Zlatka Dalića ipak odlučio za dres Vatrenih u kojem je već upisao dva nastupa za U-21 reprezentaciju.

Linker
16. ožujak 2024 21:07