MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix
ODMAH VATRENO KRŠTENJE

Predstavljen novi trener Rijeke: ‘Pobjeđivao sam i Osijek i Dinamo, ali na Rujevici - baš nikad!‘

Goran Tomić prvi će puta voditi Rijeku već u srijedu, i to na jednom od najtežih gostovanja.
Piše: Patrik MršnikObjavljeno: 01. ožujak 2021. 14:40

Predstavljanje, pa brzo na posao... Nije bilo previše vremena za pitanja upućena Goranu Tomiću (43), novom treneru riječkog nogometnog prvoligaša. Momčad, uzdrmanu niskom relativno loših rezultata treba prodrmati, jer već se sutra ide u Osijek gdje će srijeda donijeti četvrtfinalni obračun u kupu... A kup je, s obzirom na zaostatak u bodovnom pogledu za trećeplasiranom Goricom, ostao praktički jedina šansa Rijeci za siguran izlazak u Europu i narednog ljeta...

- Rekli su mi kad sam dolazio da nema goreg rasporeda, ali to ne mora ništa značiti. Vjerujem da se ovakve stvari događaju s razlogom. Prepun sam energije, motiva i želje da se stvari promijene. Ekipa je dokazala da je dobra, ali sad imamo samo dva treninga do puta u Osijek. Rekao bih, da su rezultati bili dobri, ja sada ne bih ni bio ovdje...

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

Tako zbori Šibenčanin kojem će Rijeka nakon kluba iz njegova rodnog grada te Istre i Lokomotive biti četvrta HNL-postaja. Svi se nadaju, dugoročna. Potpisan je ugovor do kraja sezone s mogučnošću produljenja na još jednu.

- Bio sam u Kini pet godina, ostvarivao uspjehe u Osijeku i na Maksimiru, ali kao trener na Rujevici ili na Kantridi nikada nisam pobijedio. Mislim da to dovoljno govori koliko je Rijeka jaka momčad, koliko je tu drugačija atmosfera za igru. Ja se osobno izazova ne plašim, a u Rijeku sam došao već u nedjelju ujutro... - govori Tomić na svom predstavljanju.

Zanimljivo, Tomić je još ove sezone bio kao trener na Rujevici. Bilo je to u 11. kolu kad je Rijeka nadigrala Lokomotivu s 1:0. Strijelac je bio Robert Murić iz kaznenog udarca, 8. studenog. Od tada do danas sve se promijenilo... Ali, ne i navike. Kako je rekao, u sedam trenerski odrađenih utakmica protiv Rijeke na Rujevici, imao je pet poraza i dva remija, oba izborena prošle sezone kad je s Lokosima bio i viceprvak.

image
MATIJA DJANJESIC/CROPIX Cropix

- Ovo je primjer toga kakav je trenerski život. Kina, sve dogovoreno, i onda je propalo. Dočekao sam poziv gospodina Mancea i odmah prihvatio doći u Rijeku. To je jedan od najvećih hrvatskih klubova, nisam htio propustiti priliku doći i boriti se za trofeje te za najviše ciljeve - rekao je Tomić.

Osijek u Gradskom vrtu, pa za vikend već Dinamo u Maksimiru. Tomić je, kako veli, sve utakmice HNL-a ove sezone pozorno pogledao.

- Imao sam vremena uvidjeti što to ne ide u Rijeci, što je dobro u Osijeku i sigurno da ću već poslijepodne na treningu neke svoje ideje prenijeti mojim igračima. Inzistirat ću na zajedništvu i momčadskom duhu. U svim klubovima u kojima sam radio bilo je tako, ne vidim razloga zašto ne bi bilo i u Rijeci. Znam da je ovo sada šok igračima, no zajedno moramo učiniti sve što možemo da nam se Rijeka vrati tamo gdje joj je i mjesto - rekao je novi strateg Bijelih.

image
Trenerska karijera Gorana Tomića
SOFASCORE

Grafika: SofaScore za SN

Mance: Treba nam stabilizacija

Uvodne riječi održao je sportski direktor Ivan Mance:

- Zahvaljujem se na suradnji Simonu Rožmanu, čestitam mu još jednom na ulasku u grupnu fazu Europske lige i na osvojenom kupu. Ovaj dio je stresan, kada odlaze kvalitetni treneri i ljudi, prije svega. No, to otvara mogućnosti za nove izazove, novu kvalitetu i pozitivan duh. Drago mi je da je naš prvi i jedini kandidat pristao doći u naš klub. Sada nam treba stabilizacija - rekao je Mance.

Rezultati odmah, ili?

- Nisu se pred niti jednog trenera odmah postavljali rezultatski imperativi. Plasman u Europu je ono u što vjerujemo. Trenutak je nezgodan, ali Goran je iskusan i hrabar čovjek tako da naši ciljevi ostaju isti. Vjerujemo da ih možemo ispuniti - dodao je sportski direktor Rijeke.

Navijači? Idemo dalje...

Navijački incident koji se dogodio na Rujevici vas prati... Kako sada to komentirate?

- Točno, incidenta je bilo, ali život ide dalje. Tad sam bio na klupi Lokomotive i davao sve od sebe za taj klub, kao što ću sada dati sve što imam da napravimo dobre stvari u Rijeci. Jedva čekam punu Rujevicu koja će tada navijati za moju momčad. Rekao sam, u svojoj karijeri slavio sam i u Osijeku i u Zagrebu, na Maksimiru, no to mi se u Rijeci nikad nije dogodilo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
30. travanj 2024 17:29