Duje Strukan i igrači Rudeša

 RONALD GORSIC Cropix
PRIOPĆENJE RUDEŠA

‘Bilo je grubih grešaka i na našu štetu. Mi smo ‘mali‘, a na naša upozorenja mnogi su se oglušili...‘

"Primarni zadatak i cilj svih nas je odgajanje novih generacija nogometaša", stoji u objavi
Piše: SNObjavljeno: 03. ožujak 2024. 11:24

Nakon što je afera "VARleaks" zatresla hrvatski nogomet, danima se ne prestaje pričati o sudačkim odlukama. O svemu se odlučio oglasiti i NK Rudeš, posljednja momčad hrvatskog prvenstva, objavivši podužu objavu na društvenim mrežama, koju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani,

Nažalost, posljednjih smo dana svjedoci pomalo nepojmljivih događanja u hrvatskom nogometu kao i komentara na te događaje. Naime, nepojmljivo nam je da se u zemlji čija reprezentacija oduševljava u svjetskim razmjerima, toliko govori o suđenju i propustima djelitelja (ne)pravde,kao da je to jedini problem u hrvatskom nogometu. A na što smo i mi svojevremeno skretali pozornost, jer bilo je i grubih grešaka na našu štetu. No, kako smo mi ‘mali‘, na naša upozorenja mnogi su se oglušili. Mala nam je tek utjeha bila kada bi sudačka komisija priznala svoje propuste.

Vjerovali smo da se tako nešto ne bi smjelo događati u sređenom Savezu odnosno da se pojedinci ne bi smjeli nametnuti kao sinonim moći. Međutim, vidimo da iz dana u dan pred javnost dolaze snimke koje nas sve demantiraju, ali i koje zbog pojedinačnih propusta bacaju sjenu na puno toga dobroga u hrvatskom nogometu.

Međutim, želimo vjerovati da je riječ samo o pojedincima i da ti isti pojedinci nemaju “zaštitnike “u vrhu HNS-a zbog kojih se u ovoj neizvjesnoj utrci za naslov prvaka dodatno stvara nepotrebni animozitet, šalju zastrašujuće prijetnje…

Naravno, mi kao klub koji ima svoju viziju, najoštrije osuđujemo svaku nezakonitu radnju i stvaranje pritiska na druge sudionike.

Također, ne smije se prešutiti i mora se otvoreno reći da za ovakvo stanje po zapovjednoj odgovornosti dio krivice snosi i vrh HNS te ih ovim putem pozivamo i očekujemo da poduzmu sve korake kako bi se riješili takvih pojedinaca kao i njihovih zaštitnika te zaštitili integritet hrvatskog nogometa i osigurali ravnopravnost svim sudionicima natjecanja,te se nadamo da u tom smislu neće razočarati nogometnu Hrvatsku,jer u protivnom bi trebali ustupiti mjesto onima koji taj problem znaju i hoće riješiti .

Primarni zadatak i cilj svih nas je odgajanje novih generacija nogometaša,odnosno da se prestane govoriti o sucima, već da nam u fokusu bude nogometna infrastruktura, koja također gubi korak s vremenom, ali i razvoj nogometnih akademija.

Jer samo tako vratit ćemo povjerenje u nogomet, privući nove generacije i nadati se novim, velikim uspjesima hrvatskog nogometa".

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
27. travanj 2024 17:23