DAMIR SKOMRLJ Cropix
RAZNA IMENA

Rijeka pod ugovorom ima brojne (ne)znane igrače, teško da će pomoći Sopiću na proljeće

Teško je da bi itko od njih mogao biti interno pojačanje u nadolazećem prijelaznom roku
Piše: Siniša LončarObjavljeno: 26. prosinac 2023. 07:34

Riječka momčad ove polusezone na posudbama ima ravno deset igrača. Generalno gledajući, teško je da bi itko od njih mogao, bez obzira na ugovore koje imaju, biti interno pojačanje u nadolazećem prijelaznom roku za proljetni dio sezone.

Mladi napadač Niko Gajzler, stoper Tino Agić i Dominik Simčić, lijevo krilo, svoje minute skupljaju u Orijentu, koji iza sebe ima jednu od lošijih drugoligaških polusezona i tek ga jedan bod dijeli od posljednjeg mjesta na ljestvici.

I u takvom odnosu snaga Gajzler je uspio četiri puta poentirati, pola od tih pogodaka dao je Zrinskom Osječko, vodećoj momčadi lige, koju su puleni tadašnjeg trenera Fausta Budicina iznenađujuće svladali na gostovanju (2:1) polovicom rujna u 6. kolu.

Dujmović igra u Šibeniku

Agić je, pak, upisao 11 od 17 mogućih nastupa, uglavnom kao stoper bez nekog upečatljivog učinka. Simčić ima nastupe u svim susretima (17), no niti u Orijentu nije uspio izboriti mjesto u početnoj postavi. Tome unatoč, dvaput se upisao u strijelce, a jednom je i asistirao.

U drugoj ligi (Prva HNL) nastupa i stoper Duje Dujmović, koji je standardan u Šibeniku, drugoplasiranoj momčadi prvenstva.
Mateo Pavlović svoje minute skuplja u posljednjeplasiranom klubu SuperSport HNL-a, a koliko mu dobro ide govore rezultati Rudeša, koji još samo teoretski može osigurati ostanak dogodine.

Anton Krešić je, pak, standardni stoper u rumunjskom Cluju, drugoplasiranoj momčadi prvenstva, gdje je u 20 utakmica upisao četiri asistencije. Rijeka je, pak, i dalje jako dobro pokrivena na stoperskim pozicijama...

Andro Babić, 19-godišnji defenzivni veznjak, marljivo skuplja svoje minute u Širokom i Premierligi BiH, upisao je 15 ligaških i jedan kup-ogled bez “opipljivog” učinka.

Veznjak Damjan Pavlović nije se niti u švedskom Degerforsu uspio izboriti za mjesto prvotimca, u 20 nastupa za svoju momčad jednom se upisao u strijelce, a kako mu posudba ističe zadnjim danom kalendarske godine, vjerojatno ga čeka povratak u Rijeku i nova posudba do isteka ugovora na ljeto.

Srce Djuričina

Napadač Marco Djuričin, nažalost, ponovo ima problem sa srcem, zbog čega gotovo tri mjeseca nije nastupao za Dunajsku Stredu iako je u 10 odigranih susreta zabio čak četiri pogotka.

Konačno, posljednji koji je napustio Rujevicu, Nais Djouahra, nije sasvim standardan ni u Leganesu, španjolskom nogometnom drugoligašu za koji je upisao 16 nastupa uz pogodak i tri asistencije.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
10. svibanj 2024 14:29