DUJE KLARIC Cropix
PORUKA REKORDERA

Povezuju ga s Vatrenima i još jednom reprezentacijom, on poručuje: ‘Želim titulu s Hajdukom!‘

Govorio je i o susretu s Pepom Guardiolom i Manuelom Neuerom tijekom angažmana u Bayernu
Piše: Marko CrnjakObjavljeno: 29. lipanj 2023. 15:51

Mnogi austrijski mediji, među kojima je i Laola1, pišu da je Ivan Lučić na radaru Hrvatskog nogometnog saveza, te da bi mogao birati između eventualnih igara za hrvatsku ili austrijsku reprezentaciju. Koliko su te priče točne, ne znamo. Pokušali smo kontaktirati HNS u svrhu potvrde informacije, no do trenutka pisanja ovog članka nismo dobili komentar na temu. Lučić je, pak, o tome već razgovarao s Austrijancima.

- Lijepo je imati dvije opcije, zasad nisam imao kontakta s Austrijskim nogometnim savezom - rekao je 28-godišnji golman za austrijski Kronen Zeitung.

- Cijeli mjesec nisam potrošio niti jedan euro. Svi te zovu svugdje, ovdje čitava regija živi za Hajduk, ne može se to usporediti s Bečom - dodao je Lučić u intervjuu za spomenuti medij, koji naznačuje da je osvojeni Kup Hrvatske njegov uspjeh karijere.

image
VOJKO BASIC Cropix

Ta, kako kažu austrijski kolege, "burna karijera", podrazumijeva devet različitih klubova tijekom seniorskog angažmana - Ried, Union St. Florian, Bayern, Bristol City, Aalborg, Austria Beč, Istra i sada Hajduk. Tijekom dvogodišnje epizode u Bayernu nastupao je jedinio za drugu momčad (15 nastupa), no imao je doticaja s Pepom Guardiolom i Manuelom Neuerom, ponajboljim trenerom, odnosno vratarom svog doba. Osvrlulući se na susret s proslavljenim dvojcem, Lučić je poručio:

- Vidio sam ih samo kao gost treninga. Rad s najvećima otvara ti oči. I da, možda nije normalno promijeniti toliko postaja u karijeri, ali mislim da sam zbog različitih doživljaja sazrio i mnogo toga naučio.

Dotakao se i epizode u Bristol Cityju, te otkrio da je engleski klub napustio jer se nije slagao s trenerom. Pohvalio se i s rekordom ostvarenim protekle sezone:

- Imao sam osam sačuvanih mreža u nizu, a i prvi sam koji je ispao iz Kupa (s Istrom 1961 op.a.) i osvojio ga u istoj sezoni - našalio se Lučić, pa zaokružio priču:

- Želim postati prvak s Hajdukom, onda će gorjeti pola Hrvatske!

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
26. svibanj 2024 03:57