Ivan Leko, trener Hajduka
 

 TOM DUBRAVEC Cropix
TEST U SLOVENIJI

Ivan Leko nakon prvog Hajdukovog ispita uoči nove sezone: ‘Taj momak treba malo psihološkog odmora‘

Hajduk je u prvoj pripremnoj utakmici remizirao sa Spartakom iz Trnave
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 28. lipanj 2023. 22:43

Trener Hajduka Ivan Leko iznio je svoje dojmove nakon remija (1:1) u prijateljskom susretu protiv Spartaka iz Trnave, piše Slobodna Dalmacija.

- Mislim da smo mogli vidjeti dosta dobrih stvari. Neke stvari moraju biti bolje. Drugo poluvrijeme je bilo bolje nego prvo. U prvom smo bili mekani, lagano su nas prolazili. Želimo dati priliku sa svima, momcima koji su došli s posudbe da vidimo što nam mogu dati. Svjesno smo izveli šarolike postave kako bi znali na koga možemo računati - rekao je Leko, zatim je dodao i par rečenica o suparniku:

- Trnava je dobar protivnik. Imaju kvalitetu. Imamo dosta mladih, bitno je da vide kakav je prelazak u seniorski nogomet. Nama je svaki dan bitan. Dobro se trenira. Jako sam zadovoljan atmosferom. Mi ćemo sigurno rasti. Nastojimo koristiti što smo naučili u proteklih pet-šest mjeseci.

Nekoliko igrača nije igralo protiv slovačke momčadi. Marko Livaja, Lovre Kalinić, Josip Elez, Jan Mlakar, Niko Sigur...

- Mikanović nije tu. Marko i Josip nisu mogli igrati. Jan Mlakar je bio s reprezentacijom. Taj momak treba malo psihološkog odmora. On je imao najmanje odmora, kao i Niko Sigur. Nastojat ćemo ih postepeno ubacivati, raditi na kolektivnom nogometu, da svi znaju što igramo. Kad budemo kompletni sigurno će i individualni kvalitet biti jači, a naš kolektivni nogomet bolji.

Za kraj se Leko osvrnuo na uvjete u kojima ‘bijeli‘ treniraju.

- Dobar hotel, teren odličan. Svi su uvjeti tu. Puno se trenira. Zahvala domaćinu i svima oko nas. Trude se da se što bolje ovdje osjećamo.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
09. svibanj 2024 03:47