DAMIR KRAJAČ/Cropix
ŠIROK ŠPIL MODRIH

Jakirović je dobio ‘win-win‘ situaciju, a Dinamov dvojac dokazao da ipak može igrati zajedno

Osim što je Dinamo ugrabio mjesto u polufinalu Kupa, trener je vrlo zadovoljan izvedbom pričuva
Piše: Andro PolićObjavljeno: 02. ožujak 2024. 09:27

Kada Tibor Halilović odradi slalomsku jurnjavu kroz suparničku obranu, Sandro Kulenović i Gabriel Vidović prometnu se u (po)najbolje aktere, Ronaël Pierre-Gabriel "zaključa" desnu stranu, a sve to, prilično ležerno, s klupe promatraju Bruno Petković i Josip Mišić, onda situacija upućuje na - "win-win". Dok su udarne igle punile baterije, Dinamove zamjene u niskom su startu dočekale četvrtfinale Kupa protiv Gorice, naznačivši "glad" u prvim minutama, što se odrazilo na rezultatu (4-0).

S obzirom na to da su Modri ugazili u frkovit ritam, gdje ih u dva tjedna razmaka čeka pet utakmica, od kojih prva slijedi u nedjelju na Opus Areni, Sergej Jakirović morao je "raširiti špil" i izvući nove adute, a u konačnici je dobio bezbrižnu srijedu u uredu. Dok Vidović i Kulenović nisu tresli mreže u službenim susretima još od kraja studenog, odnosno početka prosinca, utakmica protiv Turopoljaca poslužila je kao platforma za buđenje ofenzivaca, odakle je nove plodove ubrao i Fran Brodić.

image

Sandro Kulenović i Fran Brodić

DAMIR KRAJAC Cropix

Bila je to prva službena utakmica u kojoj su mjesta u udarnoj postavi zauzeli Brodić i Kulenović, a na pitanje - "mogu li zajedno" - koje se postavljalo prethodnih tjedana, odgovorili su na terenu - "možemo". U više su navrata brzo kombinirali, odigravajući loptu iz prve, bez oklijevanja, a zajednički pogodak mogli su režirati u desetoj minuti, nakon što je Kulenović osujetio konfuziju u obrani, ali Brodić nije pronašao put do, praktički, prazne mreže. Iako je potonji igrao nešto povučenije, napadački tandem se prilično dobro nadopunjavao. Nakon što se njegova momčad "nije pojavila" na terenu, Dinko Jeličić, trener Gorice, poslije utakmice osvrnuo se na širinu kadra maksimirskog kluba.

- Dinamo ima dvije jake momčadi, to su "al pari" igrači, uvijek je netko u malo boljoj formi.

Dodatni "plusevi"

Iako su pričuvne snage, kroz prošlost, znale bezvoljno reagirati nakon što im se konačno pruži prilika, Modri su u srijedu prezentirali sasvim drugo lice. Izuzev jedne slabije reakcije Maximea Bernauera, koju Ante Matej Jurić nije kaznio, obrana maksimirskog kluba odradila je pristojan posao. Pritom, prilično dojmljiv je bio Pierre-Gabriel. Pored goričkih ofenzivaca, Francuz je izgledao kao neprelazna tvrđava, a da ima smisla i za igru u zadnjoj trećini, pokazao je s nekoliko vrlo kvalitetnih, oštrih i preciznih ubačaja.

Ako u jednadžbu dodamo da u zapisniku nije bilo Kévina Théophilea i Stefana Ristovskog, onda trijumf dobiva dodatne pluseve za Jakirovića, koji je prezentirao "unutarnje rezerve", na stol bacio sve što njegova momčad nudi i sa zamahom najavio derbi pored Drave. Dok će Dinamo u taj ogled ući s visokom koncentracijom optimizma, Osječani nestrpljivo iščekuju dvoboj, željni ispiranja gorkog okusa, nakon što ih je Zvonimir Šubarić udaljio od Kupa.

image

Sergej Jakirović

DAMIR KRAJAC Cropix

Usporedbe radi, od prethodnog dvoboja na Opus Areni, 3. rujna prošle godine, kada su gosti slavili u triler završnici (2-3), izvjesno je da će Dinamo u novu utakmicu protiv Osječana krenuti sa znatno drugačijim udarnim sastavom. Bogdan Mihajličenko odavno je "bivši", Boško Šutalo trenutačno je pričuvna opcija, Dino Perić se oporavlja od ozljede, Robert Ljubičić trese mreže u Ateni, a Dario Špikić i Marko Bulat više nisu standardni članovi prve postave.

Ipak, usprkos brojnim rotacijama, Dinamo je i dalje živ na tri fronte, Jakirović sve uspješnije "hendla" momčadsku križaljku, a u Osijeku je dosad gostovao šest puta, s tri različite momčadi (Gorica, Rijeka, Dinamo), i izgubio jednu utakmicu…

Pitanja i odgovori:

Mogu li Kulenović i Brodić igrati zajedno?

U utakmici protiv Gorice, prvi put su obojica osvanula u udarnoj postavi, prezentiravši vrlu zanimljivu partiju, gdje su se adekvatno i smisleno nadopunjavali

Može li Ronaël Pierre-Gabriel postati pravi dobitak?

Iako susret protiv Gorice možda nije adekvatan indikator, Pierre-Gabriel pokazao je obrise konkretnog pojačanja, igrača sa znanjem u oba smjera, od čega bi Dinamo mogao profitirati u ostatku sezone

Kako kotiraju "senatori"?

U odnosu na derbi protiv Rijeke, u susretu protiv Gorice samo su tri ista igrača ponovno našla mjesta u udarnoj postavi: Maxime Bernauer, Mauro Perković i Petar Sučić. Odradivši dobar posao, uz jednu sitnu grešku Bernauera, ostaje dojam kao da se trojac zacementirao u udarnoj postavi, iako su proteklih mjeseci nerijetko živjeli na relaciji "klupa-teren"

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
24. travanj 2024 21:44