Ivan Cvetko

 VANESA PANDŽIĆ/Cropix
DVA TALENTA MODRIH

Novom dragulju Dinama uzor je Gvardiol, može biti i bek i stoper: ‘On je budućnost kluba‘

I sitna minutaža vrlo je važna za razvoj 18-godišnjih Luke Vrbančića i Ivana Cvetka
Piše: Andro PolićObjavljeno: 29. veljača 2024. 12:25

Dok je Luka Vrbančić prije dva tjedna s klupe za pričuve na Benito Villamarínu pratio Dinamov trijumf nad Betisom, dan kasnije odradio je 90 minuta na gostovanju kod Jaruna - u dresu Dubrave. Prije tri dana, puni program u ljubičastom ruhu zagrebačkog drugoligaša odradio je i protiv Vukovara, a u srijedu je, pak, zabio Gorici - u dresu „modrih“. S obzirom na to da je 18-godišnji talent na dvojnoj registraciji, posljednjih dana živi u neobičnom nogometnom trokutu - Kup, Prva NL i Konferencijska liga - i kupi plodove s obje adrese.

Nakon prolaska u polufinale, Sergej Jakirović „bocnuo“ ga je na tiskovnoj konferenciji, poručivši mu da mora „dvostruko počastiti“, s obzirom na to da je već tresao mrežu u Kupu ove sezone, i to protiv svojih Ponikvi, kluba u kojem je ponikao. Dok na spomen Vrbančićevog vršnjaka nije bilo govora o gozbi, Ivana Cvetka odlučio je „počastiti“ trener, i to biranim riječima.

- On je budućnost kluba - rekao je Jakirović o tinejdžeru, koji je protiv Gorice upisao prvi službeni nastup za Dinamove seniore.

image

Luka Vrbančić

DAMIR KRAJAČ/Cropix

Iako je primarno stoper, završnicu susreta u debiju odradio je u ulozi lijevog beka, zamijenivši Maura Perkovića. U Maksimir je stigao prije gotovo deset godina, iz omladinskog pogona Sesveta, a karijeru je počeo kao napadač. No s obzirom na to da danas živi na „relaciji“ lijevi bek-stoper, prilično je jasno koga je mogao odabrati za svog uzora.

- Daj Bože da jednog dana budem kao Joško Gvardiol - rekao je prije mjesec dana za Sportske novosti, na rovinjskim pripremama. U juniorskom stažu skupio je i sedam nastupa u Ligi prvaka mladih, gdje je upisao asistenciju u trijumfu protiv Chelseaja u Zagrebu (4:2).

S druge strane, Vrbančić nije bio na posljednjim pripremama s prvom momčadi, s obzirom na to da je iščekivao rasplet sudbine o posudbi i daljnjem kaljenju. Kako su prvenstva posljednjih godina sve napetija, Dinamo više nema onaj stari luksuz kada su se "dragulji" bezbrižno ubacivali i u početne sastave, skupljajući neprocjenjivo iskustvo, nakon što je već u veljači jedna ruka bila na peharu. Međutim, i sitna minutaža u Kupu bit će vrlo značajna za Vrbančića i Cvetka, ali i ostale mladiće, koji će, kako se nadaju u Maksimiru, postati budućnost…

Standings provided by SofaScore LiveScore
Linker
22. travanj 2024 16:34