Igrači PAOK-a

 Jan Huebner/imago Sportfotodienst/profimedia
DUGAČKA LISTA

Grci u problemima tjedan dana prije Maksimira: Virus pokosio najboljeg strijelca, ‘out‘ još petorica

S vedrije strane, u pogon se vratila najveća zvijezda momčadi
Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 29. veljača 2024. 12:14

Prvu utakmicu osmine finala Konferencijske lige Dinamo i PAOK odigrat će se sljedećeg četvrtka u Maksimiru, a tjedan dana prije tog zagrebačkog dvoboja trener solunske momčadi Razvan Lucescu ima popriličnih problema sa sastavljanjem udarne postave.

U srijedu je PAOK igrao važnu utakmicu 25. kola na gostovanju kod Panserraikosa nedostajao mu je velik broj igrača.
Petorica igrača morala su zbog raznoraznih zdravstvenih problema propustiti ligaški dvoboj. Najveće tegobe su u sredini obrane gdje zbog ozljeda nema dvojice stopera, Nigerijca Williama Troost-Ekonga i Giannisa Michailidisa, a aut su i desni bek, Španjolac Joan Sastre, kao i lijevi bek, Ganac Abdul Rahman Baba. Petorku u posljednjoj liniji koja je u srijedu nedostajala rumunjskom treneru upotpunjuje prvi čuvar mreže, bolesni hrvatski vratar Dominik Kotarski. Virus je pokosio i Andriju Živkovića, najboljeg strijelca momčadi s 15 golova u svim natjecanjima ove sezone.

Vidjet ćemo kako će se stvari razvijati, nije Panserraikos posljednji ispit PAOK-a prije Dinama, jer u nedjelju u prvenstvu gostuje i kod Lamije. Ima i dobrih vijesti za Lucescua i navijače, jer se u pogon vratila najveća zvijezda solunskog kluba, 36-godišnji brazilski majstor Taison.

Nije ga bilo u zadnje dvije utakmice, sada je opet spreman, uostalom kao i Brandon Thomas, španjolski napadač. Mnogo izostanaka, mnogo utakmica, ali širok je kadar koji na raspolaganju ima Lucescu.

Linker
06. svibanj 2024 03:44