Damir Krajač/Cropix
NA PUTU POVRATKA

Kultni hrvatski klub doživio stopostotni redizajn: ‘Momčad se u potpunosti raspala, krećemo od nule‘

‘Blagajna je prazna, novci od Brozovićeve odštete stižu tek sljedeće sezone, ali priliku ne ispuštamo‘
Piše: Slavko KonopljakObjavljeno: 11. srpanj 2023. 20:18

Novi član 2. NL Hrvatski dragovoljac, koji se poslije 22 godine vratio u svoju trećeligašku povijest, jučer je započeo pripreme za novu sezonu i to gotovo sa stopostotnim igračkim redizajnom. Premda je dugo vagao, ostati ili otići, Ganski internacionalac Seth Amoateng (24), jučer se odlučio za ostanak u Sigetu, a jednaka razmišljanja imao je i mladi stoper Fran Kobetić (17), koji je ostankom povukao najpametniji potez, jer je zbog ozljede dugo bio izvan igrališta, a s obzirom na godine još puno ima prostora za napredak i još bolji budući angažman. Jasno, ako bude u formi koju je imao prije ozljede kada je bio standardan igrač Hrvatskog dragovoljca u prvoligaškom društvu, drugog ranga natjecanja.

Stabilizacija momčadi

Prije no što će se uputiti prema igralištu, nogometaši Hrvatskog dragovoljca poslušali su s tribine glas predsjednika kluba, Berislava Gluića, koji je bio dosta opširan, a mi smo iz njegova govora izvukli ono najzanimljivije:

- Cilj nam nije brzi povratak u 1. NL, već stabilizirati momčad koja će u neko drugo, financijski bolje vrijeme napraviti taj iskorak više, odnosno povratak u viši rang natjecanja. Jasno, ukoliko se ukaže prilika, nećemo je ispustiti, bez obzira što nam je blagajna prazna, a novci od Brozovićeve odštete stići će tek sljedeće sezone. Ali, samo da znate, trenutačno nemate pritisak za viši rang, što ne znači da se trebate opustiti. Dapače, vidite i sami, konkurencija je velika, ima vas preko 40, a još će stići novih igrača. Dakle, bez obzira ima li netko od vas poznatog u klubu, samo maksimalnim zalaganjem na treninzima i utakmicama izborit ćete ostanak među 22 ili 25 igrača, koji će krenuti u prvenstvenu borbu za bodove. Ostali, koji neće imati te sreće, za njih ćemo naći drugo, također pozitivno rješenje. U svakom slučaju neće ostati na cesti - zaključio je predsjednik Gluić.

Potom je “mikrofon” preuzeo novi trener Mladen Stipković.

- Prošlosezonska momčad se u potpunosti raspala, dakle krećemo od nule. Ima vas puno, svi ste manje-više došli po nekim preporukama, ali na terenu, gdje te preporuke ne vrijede, morat ćete proći kroz određeni filter i samo oni najkvalitetniji, po nogometnom znanju i karakteru, ostat će na sceni. Jer od vas 40-45, morat ćemo odabrati 25 igrača s kojima ćemo krenuti u prvenstvo. Dakle, u sljedećih deset dana čeka nas vrlo težak i nezahvalan posao, ali drugog izbora nemamo. Stoga, ukoliko želite ostati u Sigetu i krenuti u prvenstvo, na svakom treningu morate dati maksimum profesionalnosti. Priliku će dobiti u tom navedenom periodu svaki od vas i sami ćete si krojiti buduću sudbinu - bio je jasan novi trener HD-a, kojem će u radu pomagati Boris Stričević i Miralem Ibrahimović, te fizioterapeut Karlo Kralj i ekonom Alen Gulin.

Prvi dvoboj s Dubravom

Potom su se svi zajedno s tribine stadiona Stjepan Spajić preselili na teren gdje su odradili jednosatni trening. Za početak dosta, jer su u planu predviđena dva dnevno. Imena nazočnih igrača nećemo spominjati, već će ona biti izvješena nakon desetak dana priprema.

Do početka prvenstva, koje će započeti 19. kolovoza gostovanjem Hrvatskog dragovoljca u Poreču kod Jadrana, uz svakodnevne treninge Crni će odraditi sedam kontrolnih utakmica. Prva je na rasporedu 19. srpnja s Dubravom Tim Kabel, potom slijede utakmice s Goricom juniori (22. srpnja), Lukavcom (29. srpnja), Segestom (2. kolovoza), Maksimirom (6. kolovoza), Samoborom (9. kolovoza) i Lučkom (12. kolovoza).

Linker
18. travanj 2024 01:13