NEŽELJENA LISTA

Harry i Meghan su ‘holivudska sirotinja‘: ‘Njihovo bogatstvo je smiješno s obzirom na to tko su im susjedi‘

U odnosu na svoje prijatelje poput Oprah, Sussexovi ne plivaju u novcu, a kraljevska biografkinja tvrdi da su ljudi s D-kiste

Slavni i njihovo bogatstvo: Ellen Degeneres, Harry i Meghan. Kyle Jenner, Oprah Winfrey, Beyonce i Jay-Z, te Adam Levine

 Afp/Profimedia

Kraljevska biografkinja Tina Brown prije nekoliko dana govorila je o britanskom princu Harryju i njegovoj supruzi Meghan u kontekstu izmjena koje navodno panično unose u svoje projekte - prinčevu biografiju i dokumentarnu seriju za Netflix. Rade to, smatra ona, da bi popravili odnose s prinčevom otuđenom obitelji nakon smrti njegove bake kraljice Elizabete.

Nije zaobišla ni priču kako Meghan razgledava nekretnine. Američki su mediji pisali kako je vojvotkinja posjetila imanje na Hope Ranchu, u ekskluzivnoj i superluksuznoj zajednici koja se nalazi nekoliko kilometara od njihovog trenutnog doma u Montecitu. Pritom je Brown u šaljivom, blago ciničnom tonu napomenula kako je najbogatiji čovjek na svijetu, Elon Musk još uvijek samac. Zato bi vojvotkinja, koju biografkinja nikada nije pretjerano voljela, možda mogla razmisliti o nekim promjenama.

image

Pogled iz zraka na dom Meghan i Harryja

Walter/Bestimage/Profimedia

Brown smatra da su Harry i Meghan po bogatstvu daleko od svojih prijatelja s A liste, da su "holivudski siromasi s D-liste". A gledaju li se brojke, doista je tako. Harryjevo i Meghanino zajedničko bogatstvo od 60 milijuna dolara svakako nije maleno za običan svijet, no sitniš je u odnosu na njihove susjede i prijatelje sa zvjezdanim statusom.

Oprah Winfrey, s kojom se druže i koja je s njima napravila zloglasni intervju i koja je teška 2,5 milijardi dolara. Među njihovim prijateljima (ili barem dobrim poznanicima) je par koji mnogi smatraju pravim "američkim plemstvom" Beyoncé i Jay-Z, koji zajedno imaju oko 1,5 milijarde.

Brown, autorica biografije princeze Diane te vrućih "Palace Papersa", rekla je da je dom para u Montecitu "skromna koliba" u usporedbi s domovima njihovih susjeda. A ta "skromna koliba" ima devet spavaćih soba i 16 kupaonica i koštala je 14.5 milijuna dolara.

image

Dom Sussexovih u Montecitu u Kaliforniji

Giggster Via The Grosby Group/Grosby Group/Profimedia

Glumac Tyler Perry, koji je bio domaćin Sussexima kad su tek došli u SAD, također je znatno bogatiji od njih, ima gotovo 900 milijuna dolara na računima. Njihova susjeda Ellen DeGeneres teška je oko pola milijarde dolara, a njezin dom vrijedi dvostruko više od onog Sussexovih. Druga susjeda Kylie Jenner ima imanje vrijedno 45 milijuna dolara i, poznato je, najmlađa je milijarderka na svijetu. Adam Levine ima oko 160 milijuna dolara, a njegovo imanje koštalo je nevjerojatnih 51 milijun.

Brown misli da nije lako vojvodskom paru sa statusom "holivudske sirotinje".

- Posve je drugačija igra biti okruženi tim super-bogatim ljudima - rekla je Brown koja je u nedjelju u The Telegraphu izjavila kako smatra da se razotkrivajuća biografija princa Harryja nikada neće pojaviti na policama knjižara. Smatra da princ grca u problemima zbog knjige.

- Oni su u škripcu. Uzeli su taj silan novac i Harry je sklopio ugovor o knjizi u kojoj je trebao ispričati sve o svojem groznom životu u kraljevskoj obitelji, a sada je na mukama. Shvatio je da nema natrag, nema načina da se vrati u okrilje obitelji ako knjige bude. Zato smatram da je nikada nećemo čitati - rekla je.

Brown sugerira i nešto gotovo nevjerojatno: da bi kralj Charles III. mogao pomoći Harryju u izvlačenju iz nevolje i iz svojeg novčanika vratiti predujam koji je sin dobio za knjigu od čijeg se izlaska Windsori istovremeno gnušaju i strahuju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 17:01