SAN SNOVA

Glumica nove RTL-ove serije otkriva zanimljivosti o snimanju: ‘Znate li zašto su avioni problem na setu?‘

Buga Marija Šimić otkrila je zanimljivosti sa snimanja serije u videima na TikToku, a one su iznenadile pratitelje

Buga Marija Šimić

 Tomislav Kristo/Cropix

Novi projekt RTL-a dramska je serija „San snova” koja okuplja brojna poznata glumačka lica, ali među njima je operna pjevačica i ravnateljica Male scene Buga Marija Šimić (29) koja je prvi puta na filmskom setu. Buga već dulje vrijeme svoj život, savjete za pjevanje i zgode iz glumačkog i kazališnog života dijeli u videima na TikToku, tako od početka snimanja serije Buga donosi zanimljive detalje iza kamera serije. Među njima dijeli i informacije koje njezini pratitelji sigurno nisu znali o snimanju serije, a evo što je Buga rekla koje to stvari sigurno ljudi ne znaju.

„Epizode se ne snimaju po redu, znači snimamo u blokovima, ali moguće da ćeš u jednom danu snimiti tri različite epizode, odnosno scene iz tri različite epizode”, započela je Buga s prvom zanimljivosti.

image

Buga Marija Šimić

Tomislav Kristo/Cropix

„Moramo paziti na nešto što se zove „kontinuitet” – baš zato što se ne snima sve odjednom, ne smije bit velikih promjena, znači moramo paziti kaj smo nosili i kako izgledamo. Zbog čega, recimo, ja ovo ljeto ne smijem na sunce jer ne smijem potamniti, ne smijem dobiti boju i ne smije mi posvijetliti kosa da ne bi u jednoj sceni u jednoj epizodi bila bijela, a u drugoj tamna”, objašnjava poteškoće snimanja.

„Upravo zbog tog kontinuiteta ne idemo frizeru, nego nam sve rade na setu, znači na setu nas šišaju i brinu se o tim stvarima. Tipa ako imaš nokte – oni ti rade nokte ili u dogovoru s nekim vanjskim zato da bi bili sigurni da je sve točno onako kako treba biti, da je uvijek jednaka ravnina kose – znači ne možeš raditi nikakve promjene dok si na seriji. Ne možeš ići na nekakvu tipa posebnu frizuru. Nema farbanja ako si krenula snimati bez ofarbane kose, osim ako ti to nije u liku. Čak ako moraš ići raditi nekakve zahvate, ne nužno estetske, nego operacije i to moraš prilagođavati seriji!” otkrila je Buga kolika je posvećenost potrebna.

@bugasimic 3 stvari koje možda niste znali ili niste pomislili vezano za glumu u seriji! #serija #behindthescenes #sansnova ♬ original sound - Buga Simic

Pratitelji su se uključili s komentarima i pitanjima, a neki su čak tražili i drugi dio videa ove teme, pa ga je Buga snimila.

„Mi naravno moramo imati mikrofon na sebi, tzv. bubice. E sad, ovisno o kostimu, naravno imamo kao port u koji se uključi kabel, ovisno o kostimu moramo ih na različite načine i mjesta skrivati da se ne vide. Recimo ova haljina je dosta problematična”, započela je Buga drugi video i pokazala usku kratku svjetloplavu haljinu koju nosi. Navodi da je haljina preuska da bi se port za kabel stavio na leđa kako se to inače čini, tako da moraju sakriti port. Podigla je haljinu i pokazala port učvršćen oko bedra i skriven ispod haljine.

„Znači skrivamo port s ovom lastikom oko noge i port je skroz tu iza sakriven”, rekla je, a potom pokazala kako joj kabel ide od noge, preko kuka na trbuh i potom je bubica smještena u dekolteu haljine između grudi.

„Tak kad se presvlačim uglavnom moram skinut bubicu i kad dođem u novom kostimu opet moramo tražiti najbolje rješenje za taj kostim”, opisala je proces, pa odlučila ispričati anegdotu koja joj se dogodila.

„U jednoj sam sceni sjedila i onda sam se ustala i onda mi je samo kabel onak ispao do poda kroz haljinu i kao – moramo snimati ispočetka jer je elastika popustila”, smije se Buga prisjećajući se.

„Ako hodamo recimo ili ulazimo u scenu na pod nam stave nešto što se zove „marker” da znamo di da stanemo da nas kamera hvata”, snimila je Buga markere i objasnila da ih se treba gledati perifernim vidom kada se ulazi u scenu. I uz ovo je doživjela anegdotu.

image

Buga Marija Šimić u predstavi "Rusalka"

Domagoj Klasić/

„Prvi dan snimanja nisam pojma imala kaj su markeri i došla sam i onak stojim i nisam skužila da mi je netko stavio marker”, podigla ga je s poda i komentirala da je nekome nešto ispalo, a kolege su joj uzvratile da ne dira marker.

„Kad se snima vani jedan od problema snimanja vani na otvorenom su avioni. Znači uvijek ako smo usred kadra i prolazi avion moramo stati i moramo krenuti ispočetka jer ne samo da se vide pa onda tipa bi u jednom trenu vidjeli avion i onda ako se iskoristi neko drugo ponavljanje scene bi odjednom bilo nebo bez aviona, nego i užasno, užasno smetaju za mikrofon jer baš rade veliku buku koja nije dobra za mikrofone i nije dobra za kvalitetu tona”, završila je Buga drugi video, a pratitelji u komentarima pišu da jedva čekaju treći video o ovoj temi.

@bugasimic Replying to @. Evo još tri fun facta o snimanju serije i par "nezgoda" koje su se meni dogodile! 😅😂 Gledamo se od rujna na @RTL Hrvatska u seriji "San snova" 🥰 #balkan #balkantiktok #sansnova ♬ original sound - Buga Simic

Podsjećamo, uz Bugu glume Marko Braić, Tea Šimić, Arija Rizvić, Emir Hadžihafizbegović, Frano Lasić, Adrijana Vicković, Ivana Krizmanić, Mila Elegović, Nadia Cvitanović, Petra Dugandžić, Žarko Radić, Nada Gačešić Livaković, Zlatan Zuhrić Zuhra, Ana Begić Tahiri, Janko Rakoš, Mislav Čavajda i drugi, a od rujna ih možete gledati na RTL-u.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
13. ožujak 2024 13:13