Romantični Badnjak ili luda Nova godina? Varaždin nudi oboje

Do kraja 2022. ostalo je još malo vremena, a njezinu završnicu najbolje je iskoristiti za užitak, zabavu i provod kako bi nam sjećanje na proteklu i ulazak u novu godinu bili što ljepši i ugodniji. Pritom, blagdani kojima se opraštamo od svake kalendarske godine i koje tako željno iščekujemo teško da mogu biti različitiji. Dok su Badnjak i Božić intimniji, romantičniji, usmjereni partnerima, prijateljima ili obitelji, Nova godina je, jednako tradicionalno, glasna, otkačena i luda.

promo

 Mladen Sinko/

Varaždin vam nudi priliku da Božić i Novu godinu proslavite točno onako kako obje tradicije nalažu i da ih upamtite zauvijek.

Recept za savršen Božićni izlet? Varaždin!

Ljepota bajkovito uređenog grada, puno glazbe, još više finih okusa i mirisa, nasmiješena lica, bezbroj predivnih mjesta za fotkanje ili poljubac gotovo da su savršeni recept za pamtljivi blagdanski izlet, a Varaždin zaista ima sve sastojke za to.

image

promo

Bez obzira dolazite li na pola dana ili ćete u Varaždinu provesti cijeli božićni vikend te stižete li udvoje, s prijateljima ili obitelji, na ulicama, trgovima i brojnim toplim i gostoljubivim mjestima povijesne jezgre grada pronaći ćete sve što Badnjak čini posebno intimnim, a Božić svečanim.

image

promo

Naravno, adventski program neće stati i Varaždin će cijelog božićnog vikenda, počevši od petka (uz kratki predah u božićno jutro) biti prepun raznih događanja za doslovno sve ukuse i sve uzraste.

image

promo

Mladen Sinko/

Ledeni užici klizališta i tobogana na Kapucinskom trgu, čarolija kuće Djeda Mraza, DJ-i i koncerti na Trgu kralja Tomislava (popularnom Korzu) i Trgu Miljenka Stančića, gastro kućice s zamamnim i raznolikim, slatkim, slanim i spicy okusima blagdana, raskošna ponuda poklona i suvenira za „last minute“ shopping i mnogo, mnogo blagdanske čarolije na svakom koraku pružaju priliku za stvaranje divnih sjećanja na Božić u Varaždinu.

Utrčite u 2023. ludo i nezaboravno

No varaždinska blagdanska čarolija ne prestaje s Božićem. Baš naprotiv, Advent u Varaždinu traje sve do 6. siječnja, a prije nego on i službeno završi slijedi „najluđa noć“ koja je u Varaždinu nešto luđa nego u većini drugih gradova.

image

promo

Doček Nove godine na povijesnim, ukrašenim i veselim ulicama grada posebno je iskustvo kojeg još posebnijim čini činjenica da će se u Varaždinu u 2023. ući doslovno – trčeći. Varaždin, naime, već desetljećima njeguje jedinstvenu tradiciju novogodišnje utrku koja je postala svojevrsnim zaštitnim znakom provoda najluđe noći i predivnim simbolom optimizma i vjere u budućnost koji toliko opisuju duh najtoplijeg grada na sjeveru Hrvatske.

Varaždin svima želi sretan Božić i Novu godinu – u Varaždinu!

image

promo

image

promo

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 12:26