Varaždin je ove godine osmislio najposebniji Advent

 TZ grada Varaždina

Jedinstvene atrakcije koje ga izdvajaju od ostalih, raznovrsnost sadržaja za velike i male, raznolika gastro ponuda i ljubazni domaćini koji će vas srdačno dočekati na svakom koraku. Kad sve to povežete dobijete tajnu uspjeha Adventa u Varaždinu o kojem svi pričaju.

image
TZ grada Varaždina

Među brojnim božićnim sajmovima ovaj varaždinski postepeno je rastao i razvijao se iz godine u godinu. Novi sadržaji, pomno osmišljeni programi i kreativna blagdanska dekoracija bili su sve primjećeniji, no ove je godine Advent u Varaždinu napravio ozbiljan iskorak. Odlično razrađena i realizirana priča o Čarobnom gradu Djeda Mraza kao okosnica Adventa još je jednom potvrdila kako dobra ideja, malo mašte i naravno velika angažiranost pomiču granice. U dvorištu palače Sermage koje osvjetljava više od 20 tisuća žaruljica čekaju vas glavom i bradom najoriginalniji Djed Mraz koji ste ikad vidjeli, Baka Mraz koja priča priče i peče kolače, veseli patuljci, špilja u kojoj caruje Grinch i razne radionice. S pravom mu tepaju da je najčarobnije mjesto ovog Adventa za sve generacije koje vraća u dane dječje bezbrižnosti i razbibrige. Ne čudi stoga što jedan od najljepših hrvatskih gradova ovih dana posjećuju gosti od daleke Australije, preko SAD-a, Urugvaja, Portugala i Španjolske do susjeda iz Slovenije i naravno domaćih gostiju iz svih krajeva Lijepe naše.

image
TZ grada Varaždina
image
TZ grada Varaždina

Adventsku ponudu u prekrasnoj staroj gradskoj jezgri, koja u blagdanskom ruhu zasja punim sjajem, upotpunjuju brojne druge atrakcije poput panoramskog kotača s kojeg se pruža beskrajan pogled na grad, veliko klizalište i ledeni tobogan za ljubitelje zime i adrenalina, kao i primamljiva gastronomska ponuda na adventskim kućicama. Prazničku atmosferu u centru grada upotpunjuju koncerti vikendom na dvije pozornice na kojima nastupaju od domaćih snaga do estradnih imena. Već ove subote opustite se uz hitove grupe Pavel na središnjem Korzu na kojem se priprema i velika proslava najluđe noći u godini uz Zodiac band i jedinstvenu već 45. Novogodišnju utrku čiji će trkači startati točno u ponoć na prijelazu iz Stare u Novu godinu.

image
TZ grada Varaždina
image
TZ grada Varaždina

Varaždin u adventsko vrijeme skoro pa živi zimsko izdanje Špancirfesta. Osjetite toplinu zajedništva na svakom koraku, prepustite se dobrim emocijama, napunite optimizmom i doživite blagdansku čaroliju. Varaždin vas čeka.

image
TZ grada Varaždina
image
TZ grada Varaždina
image
TZ grada Varaždina
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 00:04