Čarobni Advent u Varaždinu postao je još čarobniji – stigao je Djed Mraz

Čarolija postoji, stanuje u Varaždinu, ima crveno odijelo i kapu, dugu bijelu bradu, vječni osmjeh i gdje god stigne donosi samo sreću i veselje. Ime čarolije je „Djed Mraz“, mjesto je Varaždin, a vrijeme u kojem ga možete sresti i upoznati – Advent u Varaždinu. Djed Mraz, onaj pravi, prošle je godine po prvi puta stigao u Varaždin, u posebno uređenu kuću na adresi Gajeva 10, oduševio se toplinom zime na sjeveru Hrvatske i odlučio vratiti se te Varaždinu podariti svu svoju čaroliju.

promo

Njegova kuća mjesto je sreće i veselja, priča, glazbe, druženja, snimanja vječnih uspomena – mjesto iz kojega se izlazi napunjen dobrim emocijama koje bi vas trebale držati barem do idućeg Adventa (u Varaždinu).

image

promo

Mladen Sinko/

Mjesto gdje Advent traje vječno

Atrakcija je još bezbroj! Advent u Varaždinu traje sve do 6. siječnja i, u skladu sa svojim nadimkom da se radi o „zimskom Špancirfestu“, donosi više od 100 različitih programa i sadržaja za sve uzraste i ukuse.

image

promo

Prije svega tu je Ledena čarolija na Kapucinskom trgu s velikim klizalištem i adrenalinskim ledenim toboganom. Tu su vikend svirke i koncerti na Korzu i Stančiću koje se, uz raskošnu ugostiteljsku ponudu, pretvaraju u prave zimske partije, a Advent u Varaždinu pravim „zimskim Špancirfestom“.

image

promo

Veliki i mali mogu uživati u čaroliji romantičnog i nostalgičnog karusela, na kojem Advent traje vječno, koji je već postao omiljenim foto-motivom Adventa; šetnja kroz raskošno uređene ulice Varaždina, razgledavanje i kupovina raznolikih suvenira, poklona i sitnica koje se nude iz šarenih kućica i štandova, nesvakidašnji prizor velikog adventskog kalendara na prozorima barokne palače Varaždinske županije - sve to čini veseli, šareni i romantični mozaik najtoplijeg zimskog festivala u Hrvatskoj.

Prepustite se žudnji za zimskim hedonizmom

Ako postoji doba godine koje naprosto traži da se prepustimo hedonizmu – to je ovo, „blagdansko“ doba. Zamamni mirisi, raznoliki okusi, topli napitci i raskošne slastice su ono za čime žudimo, a Advent u Varaždinu tu žudnju u potpunosti zadovoljava.

image

promo

Na sva tri adventska trga u povijesnoj jezgri Varaždina – Korzu, Trgu Miljenka Stančića i Kapucinskom trgu, naći ćete sve što vam gastro-srce želi. Pogotovo ako želi razne delicije vezane uz fine kobasice, mesne sendviče i burgere (kućice varaždinskih streetfood brendova Medonja, Škartoc ljubavi, Banus grill ili MC zalogaji) ili izuzetne slastice („Kraftne“ i „Krafnice“ na kućicama Ekos Cakes i neodoljive mini palačinke s čudesnim preljevima na prikolici Puffy). Naravno, tu je još i cijeli niz gastro lokacija s raznolikom ponudom zalogaja te raznih toplih i drugih napitaka i pića.

image

promo

Poklonite (si) toplinu zime

Varaždin ove godine opet ima zimski hit! Advent u Varaždinu je topao, čaroban, romantičan, ukusan i blizu je pa si ovog vikenda darujte rani božićni poklon i poklonite si varaždinsku „toplinu zime“.

image

promo

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
28. travanj 2024 02:35