Sarah Ferguson opet je u dobrodošla u kraljevskoj obitelji

 GEOFF ROBINSON/SHUTTERSTOCK
Znakovita pozivnica

Odmak od stroge tradicije: Sarah Ferguson je uspjela ispisati kraljevsku povijest

Nakon razvoda od princa Andrewa, suočavanja s bankrotom i preživljenog raka dojke, Sarah Ferguson nije odustala. Opet živi s bivšim, piše ljubavne romane, ali se i druži s kraljem i kraljicom na obiteljskim okupljanjima.

Nakon razvoda od princa Andrewa, suočavanja s bankrotom i preživljenog raka dojke, Sarah Ferguson nije odustala. Opet živi s bivšim, piše ljubavne romane, ali se i druži s kraljem i kraljicom na obiteljskim okupljanjima.

Dosad bivši supružnici članova britanske kraljevske obitelji nisu dobivali pozivnicu pridružiti se misi u crkvi Sv. Marije Magdalene na kraljevskom posjedu Sandringham, osim Sarah Ferguson. Ovog Božića bivša supruga Andrewa, vojvode od Yorka, prošetala se s njime, njihovim kćerima, princezama Eugenie i Beatrice te s oba zeta, Jackom Brooksbankom te Edoardom Mapellijem Mozzijem do crkve i potom do dvorca gdje je nakon obreda održan tradicionalni božićni ručak. Pozivnicu je dobila od bivšeg šogora, kralja Charlesa jer ionako već nekoliko godina dijeli isti krov, rezidenciju Royal Lodgeu u Windsoru, s bivšim suprugom. Svoj odnos ne žele definirati, tvrde da se sada bolje slažu (prijateljski) nego kad su bili u braku. Vjeruje se da je vojvotkinja od Yorka dosad dolazila na najvažnija obiteljska okupljanja, samo što se ovaj put upisala u povijest kao prva bivša supruga koja je pozvana na okupljanje kraljevske obitelji – javno, kao punopravna članica.

image

Obitelj na okupu: princ Andrew, Sarah Ferguson Edoardo Mapelli Mozzi i princeza Beatrice

ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK ARTHUR EDWARDS/WPA POOL/SHUTTERSTOCK

Za šetnju do crkve, Sarah je izabrala smaragdno zeleni kaput Holland Cooper s odgovarajućim kožnatim čizmama i baršunastom Gucci torbicom. Bila je modno usklađena sa svojim kćerima tako što je i ona nosila elegantan rajf, zaštitni modni znak obiju princeza. Sarah je gotovo istovremeno na društvenim mrežama pratiteljima kojih ima više od 660 tisuća čestitala Božić podijelivši fotografiju s kćerima nastalu još 2016. godine, piše "Hello!".

"Uživamo u međusobnom društvu i danas se osjećamo zahvalno. Nadam se da će svi imati divan dan. Sretan Božić svima koji slave i sezonske čestitke svima!" napisala je sretna baka Beatriceine kćeri Sienne Mapelli Mozzi te Eugenijinih sinova, Augusta i Ernesta Brookbanka. Poznato je kako se formalno 1996. razvela od princa Andrewa, potom se 2010. suočila s bankrotom kao prva članica kraljevske obitelji kojoj se to desilo.

Ove godine 63-godišnja vojvotkinja bila je podvrgnuta operativnom i rekonstruktivnom zahvatu na dojci nakon što joj je proljetos, na rutinskoj mamografiji, otkriven rak. U međuvremenu je postala prilično uspješna autorica povijesnih ljubavnih romana, a povodom promocije naslova "A Most Intriguing Lady" fotografirala se u parku rezidencije svog bivšeg supruga.

Kako je vrijeme teklo, Sarah je postala sve omiljeniji (bivši) član kraljevske obitelji, a otkako je postala aktivistica koja poziva sunarodnjakinje da se odazovu mamografskim pregledima i čitani autor, (u televizijskim emisijama u kojima gostuje, na molbu voditelja, vojvotkinja daje ženama i pikantne ljubavne savjete), kralj joj je pozivom u Sandringham odao priznanje.

Linker
27. travanj 2024 11:00