OHRABRUJUĆE VIJESTI

Buckinghamska palača oglasila se o zdravstvenom stanju kralja Charlesa, demantirali tabloide

Idućeg utorka kralj Charles simbolički će posjetiti Centar za liječenje raka

Kralj Charles III.

 Adrian Dennis/Afp

Kralj Charles III. nastavit će s javnim dužnostima sljedeći tjedan nakon što je postignut ohrabrujući napredak u liječenju raka, priopćila je Buckinghamska palača.

To još uvijek neće biti potpuni povratak službenim angažmanima, ali palača šalje pozitivne signale, javlja BBC.

Idućeg utorka kralj Charles simbolički će posjetiti Centar za liječenje raka. Ljeto će proći u znaku državnog posjeta japanskog cara i carice. Idućih nekoliko tjedana, kralj Charles će preuzimati sve više javnih dužnosti.

Palača je poslala poruku opreznog optimizma, ali liječenje kralja, koje je započelo u veljači, još uvijek traje i nije naveden datum završetka tretmana, navodi BBC.

Buckinghamska palača u petak je u priopćenju izvijestila da je ‘prerano reći‘ koliko će trajati liječenje.

- Liječnici su vrlo ohrabreni dosadašnjim napretkom. Pozitivno gledaju na oporavak kralja Charlesa, navode u priopćenju.

Podsjetimo, britanski tabloidi su se raspisali, navodeći kao izvor bliskog prijatelja monarha, da su "svi optimistični, ali da je on stvarno jako loše".

- Razgovarajući s prijateljima kralja o njegovom zdravlju, najčešći odgovor glasi: ‘Nije dobro‘ - izvijestio je u četvrtak Tom Sykes iz Daily Beasta.

Sykes je također izvijestio da se razmatraju planovi za kraljev pogreb, pod kodnim nazivom "Operation Menai Bridge".

Uz to, kruži i zaseban dokument koji navodi što je bilo dobro na sprovodu kraljice Elizabete u rujnu 2022. i što bi se moglo unaprijediti sljedeći put kada monarh umre.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
04. svibanj 2024 21:37