UFC

White ne želi ni razgovarati o Cejudovom napadu na titulu: ‘To su potpune gluposti!‘

Henry Cejudo i Dana White

 Douglas P. DeFelice/Getty images/Profimedia
Henry Cejudo ne bi se trebao nadati napadu na UFC-ovu titulu perolake kategorije

Puno boraca ponadalo se kako je vrijeme za njihov napad na UFC-ovu titulu prvaka perolake kategorije, nakon što se Max Holloway ozlijedio te je time bio prisiljen svoj napad na titulu odgoditi. UFC je odabrao onog koji im je i bio prva opcija, Chan Sung Junga, dok se većina ostalih s time pomirila. Kažemo većina, budući da jedan nije, a to je Henry Cejudo.

U svibnju 2020. godine umirovljeni bivši UFC prvak muha i bantam kategorije nije prestao prozivati Alexandra Volkanovskog, čak i nakon što je napustio aktivno bavljenje sportom. Konstantno je ponavljao kako želi treću titulu te kako bi u slučaju borbe protiv Australca bio spreman istog se trenutka reaktivirati. Tako se ponadao i sada, kad se oslobodilo mjesto te je trebalo pod hitno pronaći protivnika. No, nije se to dogodilo, a predsjednik UFC-a Dana White je sad potvrdio da Cejudo nije bio niti opcija.

"Dakle, ja sam trebao preskočiti sve borce na ljestvici i dati mu napad na titulu samo zato što je prošlog tjedna odlučio kako više nije umirovljen? Dajte ljudi, pa sama ova konverzacija je blesava. Nije li on umirovljen? Je, zar ne. Posljednji put kad sam provjerio je bio, a sad je ljut što nije dobio napad na titulu. U drugoj težinskoj kategoriji? Nema to nikakvog smisla", prokomentirao je White nakon prve ovogodišnje UFC priredbe.

Ovako nešto je zapravo bilo i jasno. White je svjestan da mu Cejudo niti u vrijeme svoje vladavine nije bio zvijezda, a isto tako je svjestan njegove zapravo vrlo velike nepopularnosti među fanovima. Dati nekome takvih referenci priliku da se pokuša upisati u povijest kao prvi trostruki prvak? I to bez ijedne borbe u perolakoj kategoriji? Koliko god dobar borac bio, svima je jasno da Cejudo u takvoj priči nema što tražiti.

Ako želi napasti titulu te kategorije, gdje je većina boraca ipak fizički podosta superiornija nad njim, morat će ići prirodnim putem.

"On se može vratiti i ponovno osvojiti titulu u svojoj kategoriji, a nakon toga može govoriti o odlasku u višu kategoriju ili nečemu sličnom. Ne možeš se odjednom pojaviti i krenuti prozivati nekoga te se nadati da ćeš dobiti borbu za titulu u drugoj kategoriji. Posebno kad je umirovljen dvije ili dvije i pol godine", završio je White.

Iako je predsjednik UFC-a ponešto krivo procijenio vrijeme Henryjeve mirovine, činjenica je da tako što nema smisla. Pitanje je bi li jedan Conor McGregor tako lako dobio priliku napasti pojas u trećoj kategoriji, pa je stoga jasno da se to neće dati niti jednom od fanovima zapravo najomraženijih boraca.

Linker
26. travanj 2024 21:12