UFC

Vlasnik najatraktivnijeg nokauta u povijesti UFC-a protiv Uzbekistanca koji sve završava u prvoj rundi

Nursulton Ruziboev

 USA TODAY Network/ddp USA/Profimedia
Za dva tjedna nas očekuje okršaj dvojice impresivnih boraca u usponu

Joaquinu Buckleyu će se ostvariti želja da nastupa u svom rodnom gradu. Ovaj impresivni nokauter vlasnik je jednog od najatraktivnijih prekida koje smo ikada vidjeli u MMA-u, a ponovno ćemo ga gledati u kavezu za dva tjedna i to protiv isto tako vrlo impresivnog protivnika. Jedna prava borilačka poslastica.

Predsjednik UFC-a, Dana White, objavio je u srijedu da će Buckley nastupiti protiv Nursultona Ruziboeva 11. svibnja u velter kategoriji kao sunaslovna borba na UFC St. Louis priredbi.

Buckley, koji je u pobjedničkom nizu i domaćin iz St. Louisa, u više navrata je tražio da se bori u glavnoj borbi priredbe u svom rodnom gradu nakon pobjede nad Vicenteom Luqueom 30. ožujka. Mogli smo vidjeti da je to tražio i na konferenciji za medije prije UFC-a 300.

Buckley (18-6) je pobijedio u tri uzastopne borbe u UFC-u nakon što je prešao iz srednje u velter kategoriju, upisao je dva nokauta nad Luqueom i Andreom Fialhom između kojih je bila jednoglasna odluka protiv Alexa Morona. Trenutno je 11. na popisu izazivača UFC-ove velter kategorije.

U svojoj idućoj borbi koja nam ubrzo dolazi probat će produljiti svoj pozitivan niz protiv Ruziboeva (34-8-2) koji prelazi iz srednje u velter kategoriju kako bi prihvatio ovaj izazov. Nedavno smo pisali o ovom impresivnom uzbekistanskom borcu koji je nanizao deset uzastopnih pobjeda s tim da je svaka od tih pobjeda ostvarena prekidom u prvoj rundi. Ruziboev je trenutno 2-0 u UFC-u s nokautima nad Brunnom Ferreirom i Sedriquesom Dumasom, obje borbe su bile u srednjoj kategoriji.

Uzbekistanac je svoju najnoviju pobjedu nad Dumasom upisao isto kada i Buckley, na istom događaju 30. ožujka, što znači da će se obojica susresti na UFC St. Louis priredbi samo šest tjedana kasnije.

UFC St. Louis održat će se u dvorani Enterprise Center u St. Louisu, Missouriju. Glavna borba te večeri je borba u teškoj kategoriji između Derricka Lewisa i Rodriga Nascimenta.

Linker
26. travanj 2024 14:59