UFC

Dana White kritizirao boks: ‘Fury proziva Ngannoua jer se boksači nemaju s kime boriti‘

Dana White

 Screenshot (youtube, Ufc)
UFC-ov predsjednik tvrdi kako ga ‘‘Gypsy King‘‘ uopće nije iznenadio prozivajući UFC-ovog prvaka

Zanimljiva rasprava putem Twittera, dogodila se prije desetak dana. Francis Ngannou svojim izjavama kako bi se rado okušao u boksu protiv najboljih teškaša svijeta, privukao je pažnju Tysona Furyja, po mnogima trenutno najboljeg teškaša svijeta. ‘‘Gypsy King‘‘ također je zainteresiran okušati se u takvom meču, a nema sumnje kako bi borba UFC-ova prvaka protiv nositelja WBC-ovog pojasa privukla velik interes borilačke javnosti.

‘‘Tko me želi vidjeti kako se borim protiv ove zvijeri (Ngannoua) prema boksačkim pravilima, ali s UFC rukavicama (malim MMA rukavicama)?‘‘, napisao je ‘‘Gypsy King‘‘, pritom označivši Danu Whitea i Francisa Ngannoua u svom tadašnjem ‘‘tvitu‘‘.

‘‘Predator‘‘ i ‘‘Gypsy King‘‘ započeli su s međusobnim prozivkama na poprilično pristojan način, ali kako je rasprava tekla, obojica su postajali sve žustriji. Što su sve poručili jedan drugome, možete pročitati na LINKU.

Ngannou je poprilično glasan u svojim težnjama da odradi izlet u boksačke vode. Njegov ugovor s UFC-om bliži se kraju, a Kamerunac je izjavio kako će stavka u kojoj mu se dopušta boksački meč, morati biti uključena u novi ugovor. UFC-ov predsjednik Dana White još uvijek je rezerviran po pitanju detalja novog ugovora s ‘‘Predatorom‘‘. Puno više informacija, bit će poznato u tjednima nakon Francisova meča protiv Ciryla Ganea. Ipak, White je iskoristio priliku da se dotakne Furyjeve prozivke, kojom je prozvao UFC-ova prvaka.

‘‘Slušajte, ništa od toga me ne iznenađuje. Ti boksački tipovi trebaju ljude s kojima će se boriti. To Furyjeva prozivka dokazuje. Znate o čemu pričam? I da, to me uopće ne iznenađuje.‘‘, bio je Whiteov osvrt.

UFC-ov predsjednik ne propušta prilike da na neki način omalovaži boks i kritizira stanje u tom sportu, jer time ujedno pokušava istaknuti MMA i UFC kao nešto najbolje u svijetu borilačkih sportova. Ipak, treba priznati kako boks uistinu ima problema s ugovaranjem velikih mečeva, a često se predugo čeka i komplicira prilikom ugovaranja takvih.

Linker
15. travanj 2024 14:34